Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 13. 10:12, péntek | Helyi
Forrás: turizmus.sopron.hu

Szakmák éjszakája Sopronban is

Szakmák éjszakája Sopronban is

Ma rendezik meg a Szakmák Éjszakáját, amelyen a fiatalok megismerkedhetnek az egyes szakmákkal, üzemlátogatásokon vehetnek részt és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára korábban elmondta, hogy a rendezvényre 166 településen több mint 4500 programmal készülnek. A programok között autószerelés, divatbemutatók, koncertek, tésztahídépítés is szerepel - tette hozzá.

A rendezvény mottója: Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! A résztvevőknek az információgyűjtés mellett arra is lesz lehetőségük, hogy kipróbálják magukat bizonyos szakmákban.

A fertődi, a kapuvári és a soproni szakképző iskolákat, megnézheted, melyik szakma mit takar.Egy éjszaka, amikor a programozótól a festőig minden lehetsz!

A Soproni Szakképzési Centrum tagiskolái és külső szakmai partnerei 7 helyszínen, 77 programmal 2018. április 13-án 18.00-22.00 óra között "Szakmák éjszakája" rendezvényt szerveznek, melyre szeretettel várják az érdeklődőket!

Nyitórendezvény: 2018.04.13., 17:30; SSZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Helyszínek:
SSZC Berg Gusztáv Szakközépiskolája
SSZC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziuma
SSZC Handler Nándor Szakképző Iskolája
SSZC Handler Nándor Szakképző Iskolája Hőközpont utcai tanműhelye
SSZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma
SSZC Porpáczy Aladár Szakképző iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja - Kollégium (Sarród)
SSZC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma

Partnerek: Autoliv Kft., Magyar Posta Zrt., Velux Magyarország Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.