Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 19. 12:57, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Teltház várható a szállodákban a hosszú hétvégén

Teltház várható a szállodákban a hosszú hétvégén

Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében

- mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken. A Szállás.hu elemzése szerint az idei október 23-i hétvégén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló a legkedveltebb belföldi szálláshely.

Elmondta: a hosszú hétvégén a magyarok átlagosan 2-3 éjszakára foglaltak szállást, erre pedig átlagban 50 ezer forintot költenek. A foglalók ötöde SZÉP-kártyával fizet, és ők többet, körülbelül 80 ezer forintot fordítanak az utazásra.

A Szállás.hu ügyfeleinek több mint fele mobilról, és átlagosan három-négy hónappal az utazás előtt foglal szállást - tette hozzá.

A leggyakoribb külföldi úti célok a lengyelországi Zakopane, a csehországi Prága és az erdélyi Szováta, azonban talán az idő rövidsége miatt, a szállásfoglalók 80 százaléka belföldi úti célokat választott az ünnepi hétvégére - hangsúlyozta Keresztes Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.