Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Április 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tíz évenként végzünk valamilyen felújítást a lakásunkon

Tíz évenként végzünk valamilyen felújítást a lakásunkon

A magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi, derült ki az 500 fős online felmérésből. A leggyakoribb felújítási munkálat a festés-mázolás, tízből pedig csak hat tulajdonos hív szakembert a feladatok elvégzéséhez.

Arra a kérdésre, hogy milyen felújítást végeztek, illetve végeznének a közeljövőben, a válaszadók 43 százaléka említette a nyílászárók cseréjét és csak 27 százalékuk a falak külső hőszigetelését. Ezzel szemben a leggyakoribb felújítás a festés-mázolás, 88 százalékos részaránnyal. A konyha, fürdőszoba, illetve a szobák felújítása 80 százalékos arányt képviselt.

A felújítás a megkérdezettek 72 százalékánál nem érte el az egy hónapot és 87 százalékuk a felújítás során is a lakásban maradt. Ezek a tények arra utalnak, hogy egyszerűbb felújítást végez a többség. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy tízből csak hat tulajdonos hív szakembert a munkához.

A megkérdezettek 11 százaléka igényelt hitelt a felújításhoz, a nagyobb hányad a megtakarítását használta fel erre. A hitelt felvevők szabad felhasználású jelzáloghitelt, illetve személyi kölcsönt igényeltek - áll a közleményben.

Az 500 fős mintán készült online felmérést a Gfk készítette a CIB BANK megbízásából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.