Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 11. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tizenhárom Tesco zárhat be februártól

Tizenhárom Tesco zárhat be februártól

Február elejétől tizenhárom veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc. Az év további részében újabb bezárásokat tervez hazánkban a multinacionális kereskedelmi vállalat – értesült a Magyar Nemzet

Hiába várható a lakossági fogyasztás további bővülése az idén, februárban elkezdődik hazánkban a Tesco üzletek bezárási hulláma. Úgy tűnik, mára eldőlt, hogy rövid időn belül tizenhárom olyan, főként vidéki áruházra kerülhet lakat, amelyek működtetése eddig veszteséget hozott a brit anyavállalatú multicégnek.

A lap úgy tudja, mindezt a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői tegnapelőtt közölték a hazánkban 222 egységet működtető lánc régiós vezetőivel. A bezárásra ítélt üzletek jellemzően bérleményben működnek, így a cégnek nem kell a költségcsökkentő lépéssel addig várnia, amíg új vevő akad.

A főként kisebb méretű, lakóházak közelében nyitott boltok azért is lehetnek veszteségesek, mert az adott településen már működik nagyobb Tesco hipermarket, s a helyi vásárlóerő nem elég erős ahhoz, hogy eltartson több áruházat a környéken.

A lap emlékeztet, jövő hét hétfőre tárgyalásra hívták a Tesco munkavállalóit képviselő szakszervezetek vezetőit, ahol várhatóan elhangzik a létszámleépítésekről szóló bejelentés, ám előtte az érintett egységek dolgozóit is tájékoztatják a döntésről. Számítások szerint a 13 áruház megszüntetésével akár az ezret is megközelítheti azon munkavállalók száma, akiknek a takarékoskodási intézkedéssel bizonytalanná válik a megélhetése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: