Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 20. 14:31, kedd | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Több balesetet is okozott a hóhelyzet megyénkben

Több balesetet is okozott a hóhelyzet megyénkben

A megváltozott téli útviszonyok következtében kedden délelőtt már több baleset is történt Győr-Moson-Sopron megyében, amely tűzoltói beavatkozást igényelt.

Reggel 8 óra után érkezett az első bejelentés a megyei műveletirányításra, hogy Dunaszentpál közelében a Bolgányi hídnál egy autó árokba hajtott és fának ütközött. A kocsiból az utasok ki tudtak szállni, egyiküket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit.

Lesodródott az útról és az árokba borult egy személygépkocsi az M1-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon, Lébény közelében, a 149-es kilométernél. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a kocsit, majd a helyszínelés után visszaállították azt kerekeire. A balesetben két ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Délelőtt 9 órakor keresztbe fordult egy kamion a 82-es főúton Veszprémvarsánynál a 42-es kilométernél. A kamion, amely gép alkatrészeket szállított, teljesen elzárta az utat a forgalom elől. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik drótkötél segítségével kivontatták a megsüllyedt kamiont, amely sértetlenül folytatni tudta útját, így 10 órától megindulhatott a forgalom is a főúton.

Fél 10-kor a soproni hivatásos tűzoltókat a Sopron és Balf közötti úthoz riasztották, ahol egy személygépkocsi elhagyta az utat és a szántóföldön felborult. A kocsiban egy ember utazott, aki nem sérült meg. Ennél a balesetnél tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.