Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 21. 14:36, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Több mint 350 pályaművet adtak be A Dal 2018-ra

Több mint 350 pályaművet adtak be A Dal 2018-ra

Több mint 350 pályaművet adtak be a Dal 2018 című dalválasztó műsorba az éjfélkor lejárt határidőig - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-vel.

Az összegzés szerint a következő napokban a szakmai előzsűri választja ki a mezőny 30 legjobb dalát, amelyeknek a januárban kezdődő élő adásokban szurkolhatnak a közmédia nézői. Idén is számos műfajból neveztek dalokat, már ismert és még a pályájuk elején álló előadók egyaránt.

A szervezők december elején hozzák nyilvánosságra az elődöntőkbe jutott 30 dal listáját. A Dal 2018 élő adásait január 20-tól szombat esténként hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a Dunán a csatorna nézői. Előtte, január 6-án és 13-án A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait mutatják be.

Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben kiválasztják Magyarország legjobb dalát. A Dalból minden induló másképpen profitál, az idei győztes Pápai Joci zenei karrierje új lendületet vett a műsornak köszönhetően - olvasható a közleményben.

Az összegzés kitér arra is, hogy az előadók és a zeneszerzők közül sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre. A Dal 2018-ba csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek és amelynek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió-, illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

A hetedik alkalommal látható dalválasztó showban a zsűri és a közönség együtt dönt arról, ki képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusában. Emellett értékes szakmai díjakat is lehet nyerni, így A Dal 2018 Legjobb Dalszövege, A Dal 2018 Felfedezettje díjat és jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny.

Címkék: Dal, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.