Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 27. 09:51, szerda | Kék hírek
Forrás: police.hu

Több mint másfélmilliót raboltak fegyverrel

Több mint másfélmilliót raboltak fegyverrel

Befejezték a budapesti nyomozók annak a két férfinak az ügyét, akik több mint 1,5 millió forintot raboltak négy dohányboltból.

A 27 éves D. Dániel még 2018 februárjában fegyverrel kirabolt egy IX. és XVII. kerületi dohányboltot. A férfi a fegyverrel megfenyegette az eladókat, és a bevételt követelte, majd a pénzzel együtt elmenekült. Sz. Dániel 2018. június 4-én éjszaka rabolt ki Budapest XVII. kerületében egy dohányboltot, majd két hónappal később, 2018. augusztus 4-én ugyanazt a rákosmenti trafikot rabolták ki. Akkor D. Dániel ment be fegyverrel az üzletbe, közben társa Sz. Dániel figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését, majd együtt elmenekültek. A rablók a bűncselekmények során több mint 1,5 millió forintot vittek el. Az eladók közül senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai azonosították az elkövetőket és 2018. szeptember 2-án elfogták őket, majd fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók Sz. Dániel lakásán megtaláltak és lefoglaltak egy gázriasztó fegyvert.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.