Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 10. 11:38, kedd | Helyi

Törött kézzel lett motokrosszbajnok Varga Imre

Törött kézzel lett motokrosszbajnok Varga Imre

A peresztegi HTS Team motorversenyzője emberfeletti akaraterővel vágott neki a magyar motokrosszbajnokság utolsó fordulójának. Négy hete eltört csuklója sem hátráltatta, hogy negyedszerre is magyar bajnok legyen.

Varga Imre, a peresztegi HTS Team motorversenyzője átélhette idén a mennyet és a poklot is. A háromszoros magyar krosszbajnoknak kivételes szezonja volt, hiszen amellett, hogy idehaza nem volt ellenfele saját kategóriájában, nemzetközi mezőnyben hatalmasat lépett előre.

Egy váratlan és bosszantó sérülés azonban az egész éves munkáját zárójelbe tette, ami miatt kérdéses volt az indulása a hétvégi záróversenyen.
Nyársapáton találkozott a hazai motokrosszozás krémje, hogy pontot tegyenek a 2017-es szezonra, és fény derüljön a felnőtt kategóriák bajnokaira. Varga, a győriek kiválósága óvatosan kezdte a napot, a szabadedzést nem teljesítette, hogy óvja a még nem teljesen összeforrt csuklóját.

Az időmérőn a harmadik leggyorsabb körrel minősítette magát a futamokra, ami már önmagában szenzációnak számít 1 hónap kényszerpihenő után. 34 pontos előnye birtokában lényegében csak célba kellett érnie az első futamban, hogy
harmadszor is bajnoknak mondhassa magát, de ő ennél sokkal többet várt magától, és sokkal többet is tett, mint amire bárki számított. Mindkét futamban erőn felül teljesített, és végül a dobogó harmadik helyén zárta a nyársapáti viadalt. 2017-ben így újra Varga Imre lett az Élsport MX2-es kategória magyar bajnoka.

“Hosszú és nehéz volt számomra ez az év, a gyáli sérülésemmel pedig nagyon bizonytalan helyzetbe hoztam magam és a csapatot. Nem volt B-terv, mindenképpen indulni szerettem volna az orvosaim intő szavai ellenére. Megcsináltam, pedig sokan nem hittek benne, hogy ez sikerülhet egy négy hetes csuklótöréssel. Még magamnak is meglepetés volt, hogy tudtam tartani az élmezőny tempóját. Köszönöm az egész éves segítséget a csapatomnak, a
családomnak, a barátoknak és szurkolóknak. Nélkülük nem sikerült volna.” - mondta meghatottan a leintés után az immáron négyszeres motokrosszbajnok.

A HTS Team újra sikeres évet zárt a hazai sorozatban, hiszen Varga mellett további két versenyzőjük is bajnok lett: Hugyecz Erik (25) az MX Open, Kiss Márk (17) pedig a Junior MX2 kategóriában nem talált idén legyőzőre.

Az egyéni küzdelmek ugyan lezárultak magyar motokrosszbajnokságban, de az év legnagyobb versenye még hátra van. Október 15-én Tápióbicskén kerül megrendezésre a csapatverseny, ahol háromfős csapatok mérkőznek meg a nagy presztízsű csapatbajoki címért.

Végeredmény - Élsport MX2, Nyársapát:
1. Tompa Krisztián (Yamaha) - 50 pont
2. Kiss Márk (HTS Team) - 44 pont
3. Varga Imre (HTS Team) - 38 pont
4. Jakob Kristóf (HTS Team) - 36 pont
5. Kovács Ádám Zsolt (HTS Team) - 33 pont

Az Élsport MX2 magyar bajnokság végeredménye:
1. Varga Imre (HTS Team) - 222 pont
2. Kiss Márk (HTS Team) - 180 pont
3. Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) - 179 pont
4. Kruss Károly (MAMI Team Fehér) - 178 pont
5. Tompa Krisztián (Yamaha) - 138 pont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.