Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 25. 09:02, csütörtök | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Tűzhányóként égett egy magyarországi hulladéklerakó

Tűzhányóként égett egy magyarországi hulladéklerakó

Tűz keletkezett szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben: az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy 2000 négyzetméteren égett a szemét.

A tűzhöz 15 gépjárművel – köztük 9 vízszállítóval és 2 magasból mentő gépjárművel – 49 hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult, akik több oldalról, két vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Pest vármegyei főügyeleti osztályvezető irányításával.

Munkájukat három munkagép és egy tehergépjármű is segítette, melyek segítségével megbontották és homokkal takarták be a szemetet. A munkát eleinte az erős szél is nehezítette. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, körülhatárolják a tüzet. A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatos méréseket végzett, azonban egészségre ártalmas koncentrációt a levegőből nem mutattak ki.

Az oltás csütörtök reggel is zajlott, hajnali fél kettőre már ezer négyzetméterre csökkent a tűzzel érintett terület, az oltás folyamatos a vízágyúkkal, a vízsugarakkal, illetve a munkagépek is dolgoznak és földdel fedik be az érintett területet.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Fotók: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk