Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. December 12. 17:55, szombat | Helyi
Forrás: sopron.hu

Új esetkocsi segíti a mentők munkáját

Új esetkocsi segíti a mentők munkáját

A társadalom fejlettségét mutatja az, hogy miként gondoskodik a segítségre szorulókról, ezért ha a Mentőszolgálat munkáját nézzük, akkor az a legkorszerűbb elvárásoknak megfelelően teljesíti feladatát -

- hangsúlyozta dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a soproni mentőállomáson, ahol az új esetkocsi átadására került sor, továbbá a soproni mentőállomás négy munkatársa is átvehette munkája elismeréseként az önkormányzat átal felajánlott jutalmát.

Dr. Simon István köszönetet mondott a mentőállomás minden dolgozójának az elmúlt évben végzett munkájukért és külön köszönetet mondott az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány támogatásáért. A mentőállomás vezetője az átadás alkalmával elmondta: az új esetkocsi beszerzéséhez jelentős összeggel járult hozzá az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány.

Sopron önkormányzata elismeri és támogatja a mentők munkáját, amelyet azzal is kifejez, hogy a soproni mentőállomás négy munkatársának ajánlott fel jutalmat.

Az eseményen Dr. Lórántfy Mária, az országos Mentőszolgálat regionális igazgatója is méltatta az új esetkocsi jelentőségét abban, hogy életeket menthessenek meg.

Lükő Péter, az alapítvány kuratóriumának titkára részletesen is kifejtette: A tavalyi év során az alapítvány a soproni mentőállomás mentőgépkocsi-parkjának fejlesztését tűzte ki célul. Erről egy szándéknyilatkozatot tett az Országos Mentőszolgálat felé az anyagi hozzájárulásáról, hogy gy összkerék-meghajtású mentő beszerzése lehetővé váljon.

A helyi körülmények, domborzati viszonyok szükségessé teszik egy ilyen mentőautó létét Sopronban. Idén tavasszal központi beszerzéssel 32 db mentőautót vett az Országos Mentőszolgálat és ebből az egyik az állomásunkra került, amely összkerekes és ezt a 4x4-es meghajtás különbözetét az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány állta. Ez az összeg 2.833.370 forint. Ma bemutatták az új gépkocsit, amelyet már előzetesen már birokba vettek.

A beszédeket követően dr. Simon István alpolgármester a soproni mentőállomás négy munkatársa számára adja át az önkormányzat jutalmát.

Így jutalmat vehetett át Bencsik Péter, mentőápoló, aki lelkiismeretesen végzi munkáját, mindig van egy kedves szava a betegekhez, mely egy kis mosolyt csal az arcukra.

Zelenák Krisztián, mentőápoló, akinek szakmaisága, áldozatkészsége növeli a betegbiztonságot az ellátás során.

Boros András, mentőgépkocsi-vezető, aki betegellátásban szintén aktívan résztvevő, a gépkocsik és a mentőállomás folyamatos működésében önzetlen segítséget nyújtó bajtárs.

Fekete József, mentőgépkocsi-vezető, aki a betegellátás során ugyancsak aktívan résztvevő, „második jobb keze” az orvosnak-mentőtisztnek, a betegek felé irányuló empátiája, kedvessége emeli a betegellátást.

Az idei esztendőben nem csak az esetkocsi cserélődött le, hanem az eszközparkban is jelentős változás következett be. Dr. Éger István segítségével egy Oxylog 3000 típusú lélegeztetőgéphez jutottak hozzá, mely a korszerű mentőellátás egyik alapeszköze. Dr. Boros Tamás felajánlásával egy Braun típusú gyógyszer- és infúzióadagoló pumpával gazdagodott az esetkocsi. Dr. Erdélyi Miklós, korábbi mentőállomás-vezető felajánlotta az állomásnak a projektorját és egy félautomata-defibrillátor trénerét, melyen gyakorolható és oktatható a defibrillálás.

Az ünnepséget, amelyen jelent volt dr. Korányi László, a Soproni Gyógycentrum igazgatója, az az önkormányzat Népjóléti-, továbbá Költségvetési és Gazdasági bizottságának elnöke is, egy, dr. Felkai Tamás, mentőorvostól származó idézet zárta: „Sokak életéhez van közünk. Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok. De nem fogják tudni a nevünket. Azt sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen….”

Címkék: mentő, mentőautó, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.