Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 09. 17:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy álnéven és hamis papírokkal bujkáló körözött férfi ellen

Vádat emeltek egy álnéven és hamis papírokkal bujkáló körözött férfi ellen

Hamis okmányokkal álnéven élte az életét, így próbált elrejtőzni a hatóságok elől egy körözött kaposvári férfi.

Vele szemben több rendbeli közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az ügyészség- tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A Kaposvári Rendőrkapitányság 2017 májusában igazoltatta a férfit, aki brit vezetői engedélyt és útlevelet nyújtott át a rendőröknek, az okmányok azonban gyanút keltettek. Házkutatást tartottak a lakóhelyén, ahol szintén hamis amerikai és kanadai útlevelek kerültek elő.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a vádlott a hamis külföldi okmányokkal mobiltelefon-előfizetői és bankszámlaszerződéseket is kötött, illetve magát egy miami székhelyű cég igazgatójának kiadva egy nyelvtanfolyamot is megtartott.

A büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a hamis okmányok elkobzását kezdeményezte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

Címkék: hamis, Kaposvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.