Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 26. 13:51, csütörtök | Helyi
Forrás: mti.hu

VOLT Fesztivál - Iron Maiden és Wiz Khalifa jövőre Sopronban + Official 2015 aftermovie!

VOLT Fesztivál - Iron Maiden és Wiz Khalifa jövőre Sopronban + Official 2015 aftermovie!

Az Iron Maiden, valamint Wiz Khalifa is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyen koncertet ad a Punnany Massif is. Az eseményt 2016-ban június 29. és július 2. között rendezik meg.

Official aftermovie:


Minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, az idén 40 éves kelet-londoni Iron Maiden az idén megjelent The Book of Souls című album világkörüli turnéjával érkezik 2016. július 1-jén Sopronba. A fél évnél is hosszabb, több mint 50 állomásos turnéra friss programmal és megújult látványvilággal készül a legendás csapat.
"Az Iron Maiden-show és az azzal járó különleges technikai igények miatt a megszokottnál nagyobb színpadot kell építenünk. Az Iron Maident rajongók tízezrei várják Magyarországon" - idézte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény Fülöp Zoltánt, a VOLT Fesztivál főszervezőjét.
Az Iron Maiden eddigi tizenegy magyarországi fellépése közül az utolsó tavaly júniusban a Papp László Budapest Sportarénában volt. Az első még 1984-re nyúlik vissza, amikor az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában csaknem 50 ezer rajongó előtt zenéltek a Powerslave-turné keretében.
A 18. századi kínzóeszközről elnevezett együttest 1975 karácsonyán alapította Steve Harris basszusgitáros, több tagcsere után a klasszikus felállás 1982-re alakult ki. A Maiden 1982 és 1986 között ért fel a csúcsra, amikor folyamatosan úton volt a The Number of the Beast, a Piece of Mind és a Powerslave albumturnékkal.
A frontember Bruce Dickinson 1993-ban elhagyta a zenekart, őt öt éven át Blaze Bayley próbálta pótolni. A válságkorszak az időközben négy szólólemezt készített Dickinson visszatérésével fejeződött be 1999-ben, azóta az Iron Maiden töretlen népszerűséggel alkot és turnézik. A legutóbbi - sorrendben tizenhatodik - stúdióanyag idén jelent meg The Book of Souls címmel. A csapatban Dickinson és Harris mellett Dave Murray (gitár), Adrian Smith (gitár), Janick Gers (gitár) és Nicko McBrain (dob) szerepel. Az Iron Maident 2005-ben beiktatták a hollywoodi RockWalk halhatatlanjai közé, eddig több mint 80 millió lemezt adtak el.
A VOLT Fesztivál csütörtökön bejelentett másik sztárfellépője a dalaival milliárdos nézettségeket elérő rapsztár, a 28 éves Wiz Khalifa (eredeti neve: Cameron Jibril Thomaz) dalait és klipjeit százmilliók hallgatják és nézik. A 2013-ban elhunyt színésznek, Paul Walkernek emléket állító See You Again ma is a rádiók kedvence. Wiz Khalifa 2013-ban már fellépett a Balaton Soundon. "A soproni koncerten a legnagyobb slágerek mellett új dalokra is számíthatunk tőle" - mondta Lobenwein Norbert, a VOLT másik házigazdája.
A szervezők azt is közzétették, hogy a Punnany Massif, a népszerű pécsi hiphop csapat 2016-ban csak négy, különlegesnek ígérkező fesztiválfellépést vállal, közülük az elsőt éppen Sopronban, a VOLT-on.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.