Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 29. 13:08, csütörtök | Helyi

Becsey Zsolt: húszmilliárdot fordít a kormány a vasúti közlekedésbiztonság növelésére

 Becsey Zsolt: húszmilliárdot fordít a kormány a vasúti közlekedésbiztonság növelésére

Mintegy húszmilliárd forintot fordít a kormány 2020-ig a vasúti közlekedés biztonságának növelésére európai uniós forrásból -

mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Sopronban, a (GYSEV Zrt.) 2,3 milliárd forintos közlekedésbiztonságot javító beruházásának záró ünnepségén.

Becsey Zsolt hozzátette: a 2011. év végén kezdődött Érj haza biztonságban nevű minisztériumi program keretében eddig 55 milliárd forintot fordítottak a közlekedés biztonságának növelésére, ugyanebből a forrásból 2012 és 2017 között csak a vasútra 33 milliárd forint támogatás jut, amiből a MÁV 30 milliárdot használhat fel.
Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztési program első, 770 millió forintból megvalósult, és az idén októberben zárult 2 milliárd 284 millió forintos második ütem részeként az útátjárók 85 százaléka lett biztosított a vasúttársaság vonalain.
A fejlesztés részeként a második ütemben még biztosítatlan vasúti átjárók közül hét helyszínen telepítettek LED fényforrásos fénysorompót, tizenegy helyszínen csapórudakkal egészítették ki a fénysorompókat, tíz helyszínen kicserélték az áramellátó eszközöket, hat helyszínen bővítették a meglévő áramellátó rendszereket, 99 átjáróban pedig LED fényforrásra cserélték ki a fénysorompók optikáit.
A teljes egészében támogatásból megvalósult projekt szerződését tavaly novemberben írták alá, a kivitelezés idén májusban kezdődött.
A tavaly ősszel zárult első ütem részeként huszonkét helyszínen LED-es fényforrásokat telepítettek a fénysorompókba, nyolc helyszínen a fél úttestet lezáró csapórudakkal szerelték fel az átjárókat. Emellett több sorompóba került biztonsági kamera és hét helyszínen telepítettek a közlekedő vonatokat vizsgáló vasútdiagnosztikai eszközöket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.