Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2013. December 05. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

21 éves az sms

21 éves az sms

Lassan negyed évszázada, hogy az új technológia, az sms megváltoztatta a mindennapi kommunikációnkat.

1992. december 3-án küldték el a világ első sms-ét. A boldog karácsonyt kívánó üzenet elküldése óta jelentősen átformálódott a mobiltelefonos kommunikáció, a felhasználók napjainkban már inkább internetes szolgáltatásokon keresztül kommunikálnak.

A mérföldkő ugyanakkor örökre nyomot hagyott a nyelvben. A felhasználók ugyanis mostanában jelentősen lerövidítve küldik el barátaik számára az általuk elmondani kívánt történést, hiszen 160 karakterben nem lehet regényeket írni.

Ironikus, hogy ezt a technológiai vívmányt először nem is vették túl komolyan, a szolgáltatók afféle mellékesként kívánták tartani, az igazi üzletet akkor még a telefonálásban látták. Pedig az sms-hez hasonló, az emberek mindennapjait megváltoztató szolgáltatás nem mindennap mutatkozik be a nagyközönség számára.

Címkék: üzenet, kommunikáció, sms

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 13:15, csütörtök | Belföld

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - írja a Fővárosi Törvényszék.

2023. Június 08. 13:11, csütörtök | Belföld

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

2023. Június 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Gátat szab a kormány a külterületek belterületbe vonásának

Gátat szab a kormány a jövőben a külterületek belterületbe vonásának, különösen a balatoni térségben - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára csütörtökön Balatonfüreden.