Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2013. December 05. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

21 éves az sms

21 éves az sms

Lassan negyed évszázada, hogy az új technológia, az sms megváltoztatta a mindennapi kommunikációnkat.

1992. december 3-án küldték el a világ első sms-ét. A boldog karácsonyt kívánó üzenet elküldése óta jelentősen átformálódott a mobiltelefonos kommunikáció, a felhasználók napjainkban már inkább internetes szolgáltatásokon keresztül kommunikálnak.

A mérföldkő ugyanakkor örökre nyomot hagyott a nyelvben. A felhasználók ugyanis mostanában jelentősen lerövidítve küldik el barátaik számára az általuk elmondani kívánt történést, hiszen 160 karakterben nem lehet regényeket írni.

Ironikus, hogy ezt a technológiai vívmányt először nem is vették túl komolyan, a szolgáltatók afféle mellékesként kívánták tartani, az igazi üzletet akkor még a telefonálásban látták. Pedig az sms-hez hasonló, az emberek mindennapjait megváltoztató szolgáltatás nem mindennap mutatkozik be a nagyközönség számára.

Címkék: üzenet, kommunikáció, sms

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.