Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 24. 07:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

250 millió forint értékben csempésztek cigarettát

250 millió forint értékben csempésztek cigarettát

Januártól április végéig összesen több mint 250 millió forint értékben foglaltak le csempészett dohányárut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán.

Tamásné Berki Bianka elmondta: a rendőrség több esetben kezdeményezett intézkedést árucsempészettel kapcsolatos ügyekben. A rendelkezésre álló adatok szerint 53 ember ellen indult nyomozás, ezek során összesen 419 547 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Elsősorban magyar és ukrán elkövetők próbálják meg becsempészni Magyarország területére az illegális dohányárut – ismertette az őrmester. Mint elmondta, a csempészek megjelenésével gyakorlatilag az egész megyében számolni lehet, de a leggyakrabban a kölcsei és a záhonyi határrendészeti kirendeltség illetékességi területén történtek cigarettacsempészettel kapcsolatos bűncselekmények az elmúlt hónapokban.

Az elkövetőket és a lefoglalt cigarettát minden esetben átadják a nyomozás lefolytatására illetékes NAV munkatársainak. A hatóság a dohányáru szállítására használt járműveket adott esetben lefoglalja, és a legtöbb alkalommal súlyos, akár több millió forintos pénzbírságot szab ki – jegyezte meg helyettes szóvivő.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.