Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Május 11. 09:16, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia.hu

260 milliós óvodai felújítások Sopronban!

260 milliós óvodai felújítások Sopronban!

Az István Bíró utcában található Hermann Alice Óvodában, a Bánfalvi Óvodába, és a Jereváni Kék Tagóvodában kezdődtek felújítási munkálatok.

A fejlesztések célja az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztése.

A Hermann Alice Óvoda felújítása költségigényét tekintve a legnagyobb volumenű. Az Önkormányzati tulajdonú Hermann Alice Óvodát az 1980-as évek elején építették. Az óvoda műszaki állapota mára leromlott. A fejlesztés célja az elavult homlokzati héjburok és a fűtés korszerűsítése, az épület projektarányos akadálymentesítése. Az összes homlokzati nyílászárót korszerű bukó-nyíló ablakra cseréljük. A homlokzatot hőszigeteljük, míg a tető hőszigetelést és vízszigetelést is kap. A fűtéskorszerűsítés során a jelenlegi elöregedett kazánok helyére kondenzációs gázkazánok kerülnek, ezen felül radiátorcseréket és termosztatikus szelep cseréket is végzünk. A projektarányos akadálymentesítés érdekében az egyik lépcsőházat a tervezett rámpával a kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthetővé tesszük. Az Óvoda fejlesztése nagyban javítja az épület állagát, és nem mellékesen az üzemeltetési költségét is csökkenti. - mondta el Dr. Fodor Tamás.

A Hermann Alice Óvoda kivitelezése várhatóan július végéig tart, összköltsége bruttó 122 millió Ft.

A Bánfalvi Óvodát a 2014-2015 évben két csoportszobával, egy tornaszobával és a tetőtérben iroda helyiségekkel bővítették. Az akadálymentesítés már ekkor megvalósult. A jelenlegi beruházással érintett hátsó panelépület fejlesztésével gyakorlatilag a teljes óvoda megújul. A panel épület 1977-ben épült, azóta jelentősebb felújítás nem történt. A kivitelezés során a homlokzat hőszigetelése, a tető hő- és vízszigetelése, a nyílászárók cseréje és fűtéskorszerűsítés valósul meg.

A Bánfalvi Óvoda kivitelezése várhatóan június végéig tart, összköltsége bruttó 78 millió Ft.

A Jereváni Kék Tagóvodában a kivitelezés során szintén a homlokzatot hőszigetelik és nyílászárókat cserélnek - egy részüket korábban már lecserélték önkormányzati forrásokból - korszerűsítík a fűtést, valamint a fejlesztés részeként projektarányos akadálymentesítés is megvalósul. A tető szigetelését a gyakori beázások miatt már két évvel ezelőtt elvégezték. Ezzel az új beruházással energetikailag a jereváni óvoda épülete teljesen megújul.

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájának kivitelezése várhatóan június végéig tart, kivitelezés költsége bruttó 59 millió Ft.

(Fotó: sopronmedia.hu)

Címkék: Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.