Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2012. Szeptember 25. 19:44, kedd | Helyi

30 betöréses lopás két hét alatt Somfalván

30 betöréses lopás két hét alatt Somfalván

Az elmúlt két hétben az ausztriai Somfalván (Schattendorf) 30 betörés, illetve lopás történt, mindenekelőttkerti eszközöket éskerékpárokat tulajdonítottak el.

Magánházak és szerszámoskamrák mellett a schattendorfi sporklub (SV Schattendorf) is az ismeretlen tettesek célpontjává vált. Egy fűnyírótraktor, egy motoros kasza és két kézi fűnyíró mellett a tettesek a büféből pénzt és egy hangosítóberendezést és hangfalakat is zsákmányoltak.

A határmenti községben a betöréssorozatból származó kár több tízezer euróra tehető. Két hét alatt a határ menti, 1500 lakosú településen 30 betörést, illetve lopást regisztráltak.

A rendőrség megerősített ellenőrzése és a tartományi bűnügyi hatóság nyomozása ellenére sincs a tettesekre vonatkozóan semmiféle adat.

Lotter polgármester magasabb számú rendőri jelenlétet kér és egy olyan koncepciót, amelynek következtében segéderők bevetése nyomán nagyobb lesz a biztonság.

- tudósított a Kisalföld.

Címkék: betörés, somfalva

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 06. 05:00, szombat | Kék hírek

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

2021. Március 06. 05:00, szombat | Külföld

Uniós biztos: rendben van, ha az uniós tagországok Oroszországból vagy Kínából vásárolnak oltóanyagot

Rendben van, ha az Európai Unió tagországai meg akarják vásárolni Oroszországból a Szputnyik V, vagy Kínából a Sinopharm nevű koronavírus elleni oltóanyagokat

2021. Március 06. 05:00, szombat | Belföld

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.