Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 18. 13:37, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

34. Dr. Csik Ferenc emlékverseny

34. Dr. Csik Ferenc emlékverseny

34. alkalommal rendezték meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt.

A Soproni Úszók Baráti Köre Sportegyesület, a Dr. Csik Ferenc Alapítvány, a Soproni Vízmű Zrt. és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata idén már 34. alkalommal rendezi meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt, mellyel az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert kiváló úszónak kívánnak méltó emléket állítani.

Kiemelten fontosnak tartják a már hagyományos emlékverseny folytatását, így alkalmanként több száz versenyző elé lehet példát állítani, hogy méltó utódai lehessenek a nagyszerű sportembernek.
Dr. Csik Ferenc kitüntetéssel tette le orvosdoktori vizsgáit, amivel bizonyította, hogy a tanulás és a sport nagyon jól megfér egymás mellett. A sporttól egészsége duzzadóbbá, akarata acélosabbá vált. A sportban találta meg a test és lélek harmóniáját. Szerinte a kitűzött cél eléréséhez tehetség, szorgalom, erkölcsi hozzáállás, elszántság, és a szülői ház támogatása elengedhetetlen.

A szervezők hisznek abban, hogy az emlékverseny folyamatosan hozzájárul az újabb és újabb nemzedékek neveléséhez, ösztönzéséhez, versenyzőink célkitűzéseinek eléréséhez és bíznak abban is, hogy a Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda
méltó helyet biztosít e rangos soproni úszóversenynek.

Sopron város nevében Abdai Géza alpolgármester kívánt nemes versenyzést a sportolóknak, akik előtt Csik Ferenc nagyszerű példaként állhat.
A Soproni Vízmű Zrt. nevében Rádonyi László vezérigazgató köszöntötte a 34. Csik Ferenc Emlékverseny résztvevőit és a díszvendégeket a hivatalos megnyitó alkalmával.

- A verseny elindulásakor, az első alkalommal annak szervezői bizonyára bíztak abban, hogy kezdeményezésük hagyományteremtő lesz. Ma már tudjuk, hogy várakozásuk beteljesedett. Köszönet illeti a korábbi szervezőet és természetesen a mostani esemény motorjait is. Tartson ki lendületük a következő évekre is - kívánta a vezérigazgató.

A berlini olimpián legyőzött japán versenyzőknek megadta a revans lehetőségét és a budapesti visszavágón szintén legyőzte őket. A verseny után mondta a minden sportoló számára ma is érvényes szavakat: "Nagy teljesítmények és kimagasló eredmények eléréséhez különös erkölcsi kellékek szükségesek. Tiszta élet, mértékletesség, józanság, szívós kitartás, áldozatkészség, a testi és szellemi energiák összpontosítása elengedhetetlen".

Egy újságíró - Peterdi Pál - edzőjével készített interjút, aki egyszer csak egy gumiszalagot vett elő a táskájából. A Ferkóé volt az is, a lábát kötötte össze vele, amikor csak kézzel akart úszni. Vértesy 20 évig hordta magával és leste, akad-e valaki, aki méltó Ferkó gumiszalagjára.

Pluhár István - akinek hangját a koszorúzáskor mindig hallja a verseny közönsége és a sportolók az uszodatérben - a berlini olimpiai győzelme során rádiós közvetítésben így bíztatta Csik Ferencet : Ferkó, Ferkó, most bele, most bele!

Gyere Egérke, gyere kicsi lány! - üvöltötte Vitray Tamás a televízió mikrofonjába Egerszegi Krisztina szöuli 200 háton elért győzelmekor.

A versenyen azt kívánta Rádonyi László, hogy a jelenlévő sportolók közül minél többen hallgathassanak vissza pályafutásuk során ilyen buzdításokat, hiszen az azt jelentené, hogy siker koronázta felkészülésüket.

Rádonyi László, Csik Katalin és Abdai Géza megkoszorúzták az uszodában elhelyezett Csik Ferenc emlékfotót, majd a Himnusz elhangzása után a legkisebb úszók bemutató úszásával megkezdődött a verseny.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: