Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 22. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

Pénteken kezdődik a 21. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amelynek tervezett, 140 millió forintos költségvetéséből 60 millió forint az állami forrás.

Ezt az összeget a kulturális kormányzat a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből biztosítja a szervezőknek.Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár javaslatára dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az idei fesztivál támogatására vonatkozó döntését már 2011 januárjában meghozta, ezzel lehetővé téve a szervezőknek a kiszámítható tervezést.

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet szervezésében megvalósuló Művészetek Völgye 1989-ben indult. 2008-ban a 20. jubileumi rendezvény a krónikus pénzhiány miatt nem valósulhatott meg, helyette a közönség interaktivitására és a művészek áldozatos fellépésére épülő rendhagyó fesztivált szerveztek Kapolcsi Bűvészeti Napok címmel, az előző évekhez képest jóval kisebb költségvetéssel, de változatlan profillal. 2009-ben forráshiány miatt elmaradt a fesztivál.

A 2010 nyarán hivatalba lépő nemzeti kormány első intézkedései között szerepelt a fesztivál anyagi forrásainak megteremtése. Ennek köszönhetően utolsó pillanatban megvalósulhatott a 20. jubileumi rendezvény.„Közszolgálati” fesztiválunk közel 1.800 programját önerőből nem tudnánk megtartani – írta a kultúráért felelős államtitkárságnak Márta István, a fesztivál főszervezője. Hozzátette, hogy a kormányzati támogatás az összköltség 35-40 százalékát teszi ki, a többit a jegy- illetve szponzorációs bevételből fedezik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Művészetek Völgye Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb összművészeti fesztiválja, ahol a gazdag és igényes programkínálat valamennyi generáció számára tartalmas nyári időtöltést ígér.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kapolcs

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.