Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2011. Július 25. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

A fagykárok által legjobban sújtott termelők mintegy 1,3 milliárd forint gyorssegélyt kapnak a Magyar Közlöny 87. számában közzétett kormányhatározat értelmében.

A károsult gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

A fagykárok által leginkább érintett termelők között 1,3 milliárd forint gyorssegélyt oszt ki a kormány. Az előzetes számítások szerint 28-30 ezer hektár károsult területről van szó. A három összetevőből álló intézkedéscsomag a becslések szerint a májusi károk csaknem 50 százalékát fedezi. A gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

Továbbá az Agrárkár-enyhítési rendszerből közel 4 milliárd forint jut a fagykárok mérséklésére. A Fagykár Forgóeszköz Hitelprogram keretében hosszú lejáratú forgóeszköz hitelhez juthatnak a károsultak. A teljes mértékben banki kamat- és költségmentes hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás, mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja is.

A kormányrendelet teljes szövege a Magyar Közlöny 2011. évi 87. számában olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fagykár

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.

2020. Szeptember 30. 06:00, szerda | Belföld

Magyar koncertfilm nyerte a velencei televíziós fesztivál Arany Oroszlánját

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.

2020. Szeptember 30. 05:00, szerda | Belföld

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.