Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2011. Július 25. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

A fagykárok által legjobban sújtott termelők mintegy 1,3 milliárd forint gyorssegélyt kapnak a Magyar Közlöny 87. számában közzétett kormányhatározat értelmében.

A károsult gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

A fagykárok által leginkább érintett termelők között 1,3 milliárd forint gyorssegélyt oszt ki a kormány. Az előzetes számítások szerint 28-30 ezer hektár károsult területről van szó. A három összetevőből álló intézkedéscsomag a becslések szerint a májusi károk csaknem 50 százalékát fedezi. A gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

Továbbá az Agrárkár-enyhítési rendszerből közel 4 milliárd forint jut a fagykárok mérséklésére. A Fagykár Forgóeszköz Hitelprogram keretében hosszú lejáratú forgóeszköz hitelhez juthatnak a károsultak. A teljes mértékben banki kamat- és költségmentes hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás, mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja is.

A kormányrendelet teljes szövege a Magyar Közlöny 2011. évi 87. számában olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fagykár

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.