Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 03. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A bankkártya hamarosan a mobilba költözik

A bankkártya hamarosan a mobilba költözik

A jövőben egyáltalán nem lehetetlen, hogy akár az okos hűtőnkön, az interneten keresztül rendeljük meg és töltsük fel az éppen elfogyott tej készletet. A mobilfizetés, amely egyre nagyobb teret nyer a fizetési tranzakciók között, már most is számos lehetőséget nyújt az innovatív megoldásokat előnyben részesítők számára.

A MasterCard célja, hogy a jövőben minden internethez kapcsolódó eszközön vásárolni is tudjanak majd a felhasználók, de a kártyatársaság már a jelenben is számos megoldást dolgozott ki, hogy a felhasználókat felkészítse a holnap fizetési technológiáinak használatára. A távoli fizetést lehetővé tévő MasterCard Mobile már több mint 200 ezer felhasználó telefonján van jelen. A főleg webshopos fizetésre, számlafizetésre és egyenleg feltöltésre alkalmas megoldást a látogatók is kipróbálhatják a SMARTSHOW-n, október 4-én és 5-én a Millenáris Parkban.

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint már több mint 21 ezer egy érintéses technológiával működő terminál található országszerte, amely közeli fizetést tesz lehetővé a felhasználók számára. Az egy érintéses fizetés egyre népszerűbb Magyarországon, az ilyen típusú technológián alapuló PayPass bankkártyák száma idén átlépte az egymilliós határt.

Az egy érintéses fizetés nem csak bankkártyával, hanem mobiltelefonon keresztül, a bankkártya regisztrálásával is lehetséges. A MobilTárca Szövetség szervezésében, a magyarországi mobilszolgáltatók, a MasterCard, az OTP Bank és a Supershop hűségprogram részvételével indított kísérleti program keretében jelenleg ezer felhasználó teszteli a mobiltelefonos közeli fizetés előnyeit.

„A bankkártyák telefonba költözése egyszerűsíti a fizetési folyamatot azáltal, hogy elég egyetlen eszközt magunknál tartanunk, és ha fizetni akarunk, akkor azonnal és egy helyen választhatunk az összes bankkártyánk közül, így kényelmes és biztonságos fizetési módot nyújt a felhasználóknak” -– mondta Szetnics László, a MasterCard Europe mobilfizetésért felelős regionális vezetője.

A mobiltelefonba regisztrált bankkártya azért is hasznos, mert a statisztikai adatok azt mutatják, hogy amíg a bankkártya elveszítését átlagosan másfél óra múlva veszi észre a tulajdonos, addig ez az időtartam mobiltelefon esetében alig 20 perc. Jelentősen rövidül tehát a kártyahasználat letiltásáig tartó időtartam is.

Az eNet felmérése szerint a magyar felnőttek 29 százalékának volt okostelefonja tavaly év végén, közülük a felhasználók 60 százaléka használja internetezésre a telefonját. A MasterCard által jóváhagyott, NFC fizetésre is alkalmas mobiltelefonok száma is jelentős: 2013-ban már 20 gyártó 150 típusú készüléke kapta meg a MasterCard jóváhagyását. Független kutatások szerint 2014-ben minden ötödik mobil, azaz összesen 300 millió készülék lesz NFC képes (Forrás: Juniper Research, 2012. április). Ami az elfogadó terminálokat illeti, 2016-ra a kereskedői egységek 85 százaléka lesz érintés nélküli fizetésre, így a mobilfizetésre is alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.