Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 03. 18:07, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Budapesti Távmoziban tartják a X. Mozinet Filmnapokat

A Budapesti Távmoziban tartják a X. Mozinet Filmnapokat

A Budapesti Távmoziban rendezik a X. Mozinet Filmnapokat; április 5. és 11. között minden este egy-egy alkotást láthatnak a nézők.

A vetítsek után az adott témákról beszélgetés is várja az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esemény a Gunda című norvég-amerikai dokumentumfilm vetítésével kezdődik április 5-én. Viktor Koszakovszkij rendező különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket: az alkotás főszereplője egy sértés, amelyből a világon egymilliárd él.

Agnieszka Holland Oscar-díjra nevezett és Európa Filmdíj-jelölt Sarlatán című filmjében a milliókat gyógynövényekkel kezelő Jan Mikolásek életét és hányatott sorsát tárja a nézők elé.

A programban szerepel Benh Zeitlin Wendy című filmje, amelyben a négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője ezúttal Pán Péter történetét értelmezte át a kislány szemszögéből, a felnőtt közönség számára adaptálva.

Shannon Murphy rendező az Amíg tart a nyár című filmjével debütált a 77. Velencei Filmfesztiválon. A történetben egy súlyosan beteg tinédzser lány egy felelőtlen junkie-ba szeret bele, amit aggódva fogadnak a szülők.

Burhan Qurbani rendező Berlin, Alexanderplatz című feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozijában teljes egészében aktualizálta és újraértelmezte Alfred Döblin 1929-ben megjelent azonos című regényének történetét.

A műsorban szerepel még a DAU. Natasa című film, amelyben Ilja Hrzsanovszkij rendező Harkovban egy szinte városnyi díszletben teremtette újra egy 1960-as évekbeli szovjet kutatóintézet és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra mindennapjait.

A közösségi média árnyoldalaiba nyújt betekintést a Sweat című film. Sylwia, történet főszereplője mindent a maximumon pörget, teljes életét az edzőteremben és az online térben éli. A látszólagos tökéletesség felszíne alatt azonban meg nem értettség, elzárkózás, magány és szeretetéhség rejtőzik.

Címkék: filmnapok, mozi, mozinet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.