Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 10. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A budapesti taxisok hatodánál találtak kifogásolnivalót

A budapesti taxisok hatodánál találtak kifogásolnivalót

Hetven próbautazásból 11 esetben, nagyjából minden hatodik fővárosi taxisnál talált kifogásolnivalót közös ellenőrzésein a budapesti kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

A három szervezet keddi közleménye szerint a szeptember 1-jével életbe lépett taxirendelet előírásainak betartását, különösen a fix ár alkalmazását ellenőrizték.
A hetven próbautazásból három esetben fordult elő, hogy rosszul adtak visszajárót a fuvarozók, hat esetben a taxis elmulasztott nyugtát adni, két esetben pedig a gépkocsivezető nem a rendeletben kötelezően előírt tarifát alkalmazta. Előfordult olyan is, hogy a tarifatáblázat kihelyezéséről feledkezett meg a sofőr, egyes esetekben több hiányosság egyszerre fordult elő.
A jogsértő taxivállalkozásokkal szemben a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége folyamatosan indítja meg az eljárásokat.
A főváros taxirendelete azt is tartalmazza, hogy a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. A taxik küllemére vonatkozó előírások 2014 augusztus végétől hatályosak, és csak később lépnek életbe a rendeletben meghatározott műszaki előírások is.
A rendeletben foglaltakat Budapest közigazgatási területén belül a BKK önállóan is ellenőrzi, szabálytalanság esetén a taxiállomások használatára vonatkozó szerződés felmondása mellett a megfelelő hatóságnál is eljárást kezdeményezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során