Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 03. 20:18, vasárnap | Belföld
Forrás: zene.hu

A Dal 2013 - Eurovíziós Dalfesztivál: ByeAlex képviseli Magyarországot

A Dal 2013 - Eurovíziós Dalfesztivál: ByeAlex képviseli Magyarországot

ByeAlex és a Kedvesem című dal képviseli Magyarországot az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Malmőben.

A Dal című magyar válogatóverseny szombati döntőjében, az M1-en és a Duna World csatornán élőben sugárzott showműsorban a nyolc finalista mezőnyét az öttagú zsűri szűkítette négyre, közülük a tévénézőktől ByeAlex (Márta Alex) és a Kedvesem kapta a legtöbb sms-szavazatot. A dal szerzői Márta Alex és Palásti Kovács Zoltán Zoohacker.

A legjobb négybe bejutott még a zsűritől a legtöbb pontot kapott Kállay-Saunders András és a My Baby, Radics Gigitől az Úgy fáj, valamint Vastag Tamás Holnaptól című dal. A Dal négy legjobbjára összesen 244 ezer szavazatot adtak le a tévénézők.

"Egyáltalán nem akartam nevezni erre a versenyre, zsigerből tiltakoztam ellene, tőlem távol állnak az ilyen tévés vetélkedők. A lemezkiadóm, a CLS Music menedzsmentje azonban beadta a dalt, ami egyáltalán nem olyan, amilyenek az eurovíziós számok lenni szoktak" - mondta ByeAlex korábban az MTI-nek. Felidézte, hogy a Kedvesem című dal ötlete csaknem három évvel ezelőttre nyúlik vissza, de csak a versenyre lett belőle kerek egész. Eredetileg egy kísérletezős, popos számot írt, a szöveg egy életében megtörtént szituációról szól, abból az időből, amikor elhagyatottan élte mindennapjait.

"A végső változat valójában egy remix, amelyet az eredeti sávokra Zoohacker készített. A szám az ő felfogásában is megőrizte bájosságát, akárcsak a nemrég elkészült táncosnős klip" - jegyezte meg a 28 éves dalszerző-énekes. ByeAlexet az elődöntőből és a középdöntőből is a tévénézők szavazatai juttatták tovább. Mint az MTI-nek kifejtette, már dolgoznak a Kedvesem angol nyelvű változatán, bár legszívesebben magyarul énekelné el a számot Malmőben.

Címkék: Dal 2013

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár