Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 26. 17:12, péntek | Helyi
Forrás: MSZP Sopron és környéke

A FIDESZ nemet mondott a rezsicsökkentésre Sopronban!

A FIDESZ nemet mondott a rezsicsökkentésre Sopronban!

Németh Imre (MSZP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatója.

Az MSZP minden olyan intézkedést támogat, amely az Orbán kormány által előidézett válsághelyzet miatt nehéz helyzetbe került lakosság megélhetési költségeit csökkenti, ezért az MSZP soproni frakciója támogatta a 10 százalékos rezsicsökkentésről szóló előterjesztést.

Az MSZP azonban úgy véli a rezsicsökkentés igazságtalan, és ahogy szélesíti azt akormányzat, úgy lesz egyre igazságtalanabb.A Fidesz által bevezetett rezsicsökkentés keveset ad a lakosságnak, igazságtalan, mert asok energiát használó gazdagabbaknak sokat ad, míg a szegényeknek szinte semmit.

Az MSZP Sopronban képes volt félre tenni politikai és egyéb aggályait, az ország maihelyzetében ugyanis, az MSZP támogat minden olyan kezdeményezést, ami egy picit isvisszaadhat a családoknak az elmúlt 3 év megszorító politikája után.
Elvártuk volna a Fidesztől, hogy ők is támogassák a módosító indítványunkat, azt azországos kezdeményezést, hogy az alapvető élelmiszerek árát, 22 %-val csökkentseMagyarország Kormánya, ezzel segítve azokat, akik jövedelmük jelentős részét anélkülözhetetlen, mindennapi betevőre kénytelenek fordítani.

A FIDESZ tegnap Sopronban NEM-et mondott a rezsicsökkentésre, jól megmutatva aFidesz képmutatását, és egyben leleplezi a rezsicsökkentés valódi célját is.A Fidesz óriási energiát fordít a rezsicsökkentés „reklámozására”, de a Fideszt nem amagyar családok helyzete, hanem saját politikai hatalmuk bebetonozása érdekli.

A tegnap a FIDESZ frakcióvezetőjétől aláírásra megkapott aláírásgyűjtő ív tekintetében azMSZP beadvánnyal fog élni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál,hogy vizsgálja meg a FIDESZ aláírásgyűjtő ívét, megfelel-e az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény 68 §(6) pontjának, ami aszám feltűntetését kötelezővé teszi.

Címkék: önkormányzat, fidesz, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.