Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 20. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

A győri Audi szembeszáll a kecskeméti Mercedes CLA-val

A győri Audi szembeszáll a kecskeméti Mercedes CLA-val

A kompakt, ám prémium besorolású, valamint mind jobban felszerelhető autók iránti kereslet világszerte növekszik, így a német triumvirátus tagjai sem restek ebben a szegmensben bővíteni a választékot. A Kecskeméten készülő Mercedes–Benz CLA-nak közvetlen ellenfelet építve így tesz az Audi is, hiszen az A3-as széria kínálata az áprilisi sanghaji leleplezés után egy szemrevaló szedánnal bővül.

Ennek kapcsán számunkra duplán is öröm, hogy az újdonság összeszerelése éppen Győrben folyik majd. Persze a típus esetében már szó sincs holmi fejlődő régióknak szánt puttonyos átiratról, s erre bizonyíték, hogy a frissen debütáló üdvöske nem csak Oroszországban és a keleti régiókban, de többek között az Egyesült Államokban és Németországban is hódító útra indul majd.

Mondanunk sem kell, hogy a moduláris építési elv térnyerése mellett műszaki meglepetésekre már aligha számíthatunk, miközben a sziluett merőben a 2011-ben bemutatott koncepcióhoz hasonlít.

Az Audi A3 szedán 4,5 méteres hosszával alig 20 centiméterrel marad el felmenőjétől, az A4-estől, s csomagtartójának 0,52 köbméteres űrtartalma 20 literrel szárnyalja felül ötajtós testvérének hasonló jellemzőjét. Noha a B-oszlopig a már ismert változattal tökéletes egyezőséggel számolhatunk, ettől a ponttól nagyobb szabadsággal száguldhatott a tervezők ceruzája, akik a hátsó fejtér biztosítása mellett is a kupés sziluettre való törekvés mellett kötelezték el magukat.

Ami a hajtásláncokat illeti, a többi karosszériaváltozat minden teljesítményszintje elérhető lesz a szedán esetében is, legyen szó 105 lóerős dízeles kocogásról, vagy éppen 300 tagú ménest számláló benzines vágtáról.

A szedán határozottabb kiállásával lehet sikeres
A szedán határozottabb kiállásával lehet sikeres
Fotó: Autó Pult

Noha az RS változat felbukkanása valószerűtlen, a négykerékhajtás és a DSG dupla kuplungos váltó kiváltságairól nem kell lemondanunk, mint ahogy a legfejlettebb asszisztens és szórakoztató berendezések is megtalálhatók lesznek a fedélzeten.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton