Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 11. 11:20, csütörtök | Helyi

A GYSEV Zrt. idén is csatlakozott a „Közlekedés Kultúra Napja” programsorozathoz

A GYSEV Zrt. idén is csatlakozott a „Közlekedés Kultúra Napja” programsorozathoz

A vasúttársaság munkatársai a soproni Bastányi-úti vasúti átjárónál szórólapokkal, kérdőívekkel és speciális bemutatóval hívták fel a figyelmet a vasúti közlekedés biztonságára.

A Közlekedési Kultúra Napja országos programsorozatát a Közlekedéstudományi Egyesület szervezi és koordinálja. A rendezvénysorozat célja idén a figyelemfelhívás a biztonság- és környezettudatos közlekedésre, valamint a közösségi közlekedés megfelelő kultúrájára.

A programok keretében az idei évben a GYSEV Zrt. munkatársai csütörtök délelőtt kitelepültek a Batsányi-úti átjáróhoz Sopronban. A sorompó tilos jelzésekor várakozó járókelők szórólapokat kaptak és lehetőség volt kérdőívek kitöltésére is. A vasúttársaság a gyalogosok és járművezetők figyelmét arra hívta fel, hogy minden esetben figyelmesen és körültekintően haladjanak át a vasúti átjárókon.

A GYSEV Zrt. emellett azt is fontosnak tartja, hogy a hasonló, figyelemfelhívó akciók segítségével támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, valamint a szemléletformálást. Csütörtökön a Hunyadi iskola elsős diákjai kaptak tájékoztatásta helyszínen a közlekedésbiztonsági akció keretében.

Ezzel a GYSEV Zrt. azt szeretné elérni, hogy minél kevesebb legyen a figyelmetlenség miatt bekövetkező balesetek száma a vasúti átjárókban.

A Batsányi-úti átjáróban egy különleges bemutatót is tartott a vasúttársaság és a rendőrség: a fénysorompót kikapcsolták, arra voltak kíváncsiak, hogy ebben az esetben a KRESZ szabályai szerint közlekednek-e az autók, azaz megállnak és körülnéznek-e a sötét fénysorompó előtt. Azokat a gépjárművezetőket, akik szabálytalanul, tehát megállás nélkül haladtak át, szóbeli tájékoztatásban részesítették a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.