Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

A városvezetés kiemelt célja, hogy megerősítsék a helyi gazdaságot és segítsék a soproni vállalkozások fejlődését. Éppen ezért épült meg az új inkubátorház, ami az újonnan alapított cégeknek ad otthont, illetve az az új ipari park, melyhez szervesen illeszkedik a GYSEV logisztikai cége is, a Cargo. Az M85-ös autóútnak köszönhetően Sopron újra becsatlakozottt az ország gazdasági vérkeringésébe, ez pedig a város hosszú távú fejlődését biztosítja.

„Az autóút megépítése kiemelt része annak a törekvésünknek, hogy megerősítjük a helyi gazdaságot. A Sopront magába záró zsák szája kinyílt, így adott a lehetőség, hogy a várost minden irányból gyorsan elérhessék a vállalkozások. Hogy ez így legyen, a kormány támogatásával kialakítottuk a közel 30 hektáros ipari parkot abban a reményben is, hogy a szomszédságában lévő, folyamatosan fejlődő GYSEV logisztikai központjával együttműködve jelentős vasúti és közúti logisztikai bázis jöjjön létre. A kormánnyal folyamatosan tárgyalunk, s jó esélyeink vannak, hogy terveink megvalósulnak. A helyi kis- és középvállalkozások számára hoztuk létre az inkubátorházat, így is segítve munkájukat. A helyi gazdasági élet szereplői jelentősen fejlődtek az elmúlt időszakban, részben kormányzati, részben pedig saját forrásból.” – mondta el dr. Farkas Ciprián polgármester a Soproni Témának adott korábbi interjújában.


A munka még nem ért véget, hamarosan elkészül az északnyugati elkerülőút, az év végéig pedig megépül az M85-ös gyorsforgalmi út osztrák határig vezető szakasza is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.