Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 15. 15:18, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén folytatódik az enyhe idő

A hétvégén folytatódik az enyhe idő

A hétvégén folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, helyenként akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken többfelé kisüt a nap, de északkeleten estig sok lesz a felhő. Csapadék nem várható. A szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 9-15 fok között alakul, de északkeleten és a főváros környékén hidegebb lesz.
Szombaton délutántól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől viszont egyre többfelé elered az eső, záporeső. Többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton csak 5-7 fokig hűl le a levegő. Nappal nyugaton és délen 10-14, másutt 5-9 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap kelet, délkelet felé csapadéksáv vonul át az országon. Délután már csak a Dunától keletre valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-7 fok között alakulnak, de délen, délkeleten 8-10 fok is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben