Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2011. Július 24. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hős rendőrre emlékeztek

A hős rendőrre emlékeztek

Jótékonysági futballtornával és kopjafaavatással emlékeztek egykori kollégái és a BRFK vezetői az egy éve hősi halált halt Radovic Dusán főhadnagyra. A rendőrt a fővárosban gázolta halálra egy férfi.

Kopjafa őrzi az egy éve hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán emlékét a zuglói rendőrkapitányság udvarán. A posztumusz főhadnagy 11 évet szolgált Budapest XIV. kerületében.

„Kopjafát avatunk egy olyan esemény kapcsán, amelynek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a kopjafa arra emlékeztet, hogy elveszítettük egy bajtársunkat, de legtöbben egy barátot. Neki, Radovic Dusánnak állítunk most emléket. Olyan emléket, amelyről azok a rendőrök is tudni fogják, mi történt egy évvel ezelőtt, akik még fel sem szereltek. Egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy valaki ne gyújtotta volna meg az ügyeleten a mécsest, és nem volt olyan nap, hogy ne került volna a kerítés mellé friss virág” – mondta el Krammer György, Zugló korábbi rendőrkapitánya. A kopjafaavatás után jótékonysági labdarúgótornát rendeztek 19 csapat részvételével.

Radovic Dusánt 2010. július 23-án gázolta halálra egy autóval menekülő bűnöző. A büntetett előéletű férfi ivott és kábítószert is fogyasztott, mielőtt a kormány mögé ült. Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanújával indított ellene eljárást az ügyészség. A nyomozást még nem zárták le.

„A Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás a záró szakaszába érkezett. Jelen pillanatban még bizonyos szakvélemények lezárását várjuk és a gyanúsított folytatólagos kihallgatására is sor fog még kerülni” – mondta el Fazekas Géza szóvivő. A gyanúsított börtönben ül egy korábban elkövetett bűncselekményért. (lm)

hírTV

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 01. 16:30, csütörtök | Belföld

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

2020. Október 01. 14:08, csütörtök | Belföld

395 900 forint volt a bruttó átlagkereset január-júliusban

Júliusban a bruttó átlagkereset 401 ezer 800 forint volt, 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 10,9 százalékos emelkedéssel 413 ezer 360 forintra nőtt.

2020. Október 01. 11:54, csütörtök | Belföld

Egy hónappal meghosszabbodott a határzár

További egy hónappal meghosszabbította a határzárat a kormány október 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2020. Október 01. 11:02, csütörtök | Belföld

Idén is lesz Szaunázók hétvégéje

A Magyar Fürdőszövetség idén is megszervezi a Szaunázók hétvégéjét: október 2-4. között tematikus szauna programokkal várják az érdeklődőket az ország fürdői - közölte a fürdőszövetség az MTI-vel.