Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 24. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hős rendőrre emlékeztek

A hős rendőrre emlékeztek

Jótékonysági futballtornával és kopjafaavatással emlékeztek egykori kollégái és a BRFK vezetői az egy éve hősi halált halt Radovic Dusán főhadnagyra. A rendőrt a fővárosban gázolta halálra egy férfi.

Kopjafa őrzi az egy éve hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán emlékét a zuglói rendőrkapitányság udvarán. A posztumusz főhadnagy 11 évet szolgált Budapest XIV. kerületében.

„Kopjafát avatunk egy olyan esemény kapcsán, amelynek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a kopjafa arra emlékeztet, hogy elveszítettük egy bajtársunkat, de legtöbben egy barátot. Neki, Radovic Dusánnak állítunk most emléket. Olyan emléket, amelyről azok a rendőrök is tudni fogják, mi történt egy évvel ezelőtt, akik még fel sem szereltek. Egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy valaki ne gyújtotta volna meg az ügyeleten a mécsest, és nem volt olyan nap, hogy ne került volna a kerítés mellé friss virág” – mondta el Krammer György, Zugló korábbi rendőrkapitánya. A kopjafaavatás után jótékonysági labdarúgótornát rendeztek 19 csapat részvételével.

Radovic Dusánt 2010. július 23-án gázolta halálra egy autóval menekülő bűnöző. A büntetett előéletű férfi ivott és kábítószert is fogyasztott, mielőtt a kormány mögé ült. Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanújával indított ellene eljárást az ügyészség. A nyomozást még nem zárták le.

„A Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás a záró szakaszába érkezett. Jelen pillanatban még bizonyos szakvélemények lezárását várjuk és a gyanúsított folytatólagos kihallgatására is sor fog még kerülni” – mondta el Fazekas Géza szóvivő. A gyanúsított börtönben ül egy korábban elkövetett bűncselekményért. (lm)

hírTV

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.