Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 07. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A járvány pozitív társadalmi tanulságait mutatja be rövidfilmekben a Médiaunió Alapítvány

A járvány pozitív társadalmi tanulságait mutatja be rövidfilmekben a Médiaunió Alapítvány

A koronavírus-járvány pozitív társadalmi tanulságaira koncentráló rövidfilmeket mutat be a Médiaunió Alapítvány az országos tévécsatornákon a Felemelő történetek című pályázata keretében

- közölte az alapítvány kommunikációs ügynöksége szombaton az MTI-vel.

Müller Eszter, az eSCom Kft. projektmenedzsere az MTI megkeresésére kifejtette: a Médiaunió Alapítvány 2021 júniusában hirdette meg a Felemelő történetek című pályázatát, amelyben a koronavírus-járvány következményeinek társadalmi hasznosságát bemutató példákat vártak.

A beérkezett több mint 100 pályaműből szakmai zsűri választott ki négy különleges történetet, amelyről egyenként félperces, társadalmi célú hirdetésként megjelenő rövidfilm készül.

A már leforgatott két rövidfilm egyike egy masszőrként dolgozó, kislányát egyedül nevelő édesapáról szól, aki a támogató közösség erejével tudott kilábalni a járvány okozta nehéz helyzetéből.

A másik, elkészült kisfilm egy Balatonalmádiban létrejött adománybankról szól, amelynek segítségével az emberek tárgyi, vagy egyéb támogatást, például fűnyírást, főzést ajánlhatnak fel a rászorulóknak.

Müller Eszter elmondta, hogy a zsűri további hat történetet is kiemelt. Ezekkel köztéri plakátokon, újságokban és online felületen lehet majd találkozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.