Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 28. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

Jelenleg vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, míg a kormány folyamatosan tárgyal különböző befektetési csoportokkal – értesült a Magyar Hírlap.

A mintegy 290 munka nélkül maradt magyar pilóta közül mindössze ötven–hatvan tudott elhelyezkedni.

Közben levélben sürgette a magyar kormányt az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége, hogy mielőbb találjon megoldást a Malév megmentésére. A szervezet szerint erre nemcsak azért van szükség, hogy a légikikötőben dolgozóknak legyen munkájuk, hanem azért is, mert hosszú távon komoly társadalmi hatásokkal, jelentős adóbevétel-kieséssel jár a nemzeti légitársaság eltűnése a légi közlekedésből.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár március 23-i keltezésű levelében azt válaszolta a nemzetközi szakmai szervezetnek: egyetért az ECA-val abban, hogy a Malévben olyan jelentős tudás és magas szintű szakértelem halmozódott fel, amely nemzetközileg elismert pozíciót biztosított a társaságnak a légiközlekedési piacon. Kijelentette, a magyar kormány elkötelezett aziránt, hogy megőrizze ezt a különleges szakértelmet és tudást. Völner Pál tudatta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a potenciális lehetőségét egy új légitársaság létrehozásának budapesti székhellyel. Az együttműködés lehetséges formáiról most tárgyal a kormány különböző befektetési csoportokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Május 18. 07:00, szerda | Belföld

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót; addig dönteni kell arról, hogy az adózó a még tavaly érvényes vagy az új szabályok szerint adózik-e,