Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 28. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

A kormány még nem adta fel egy magyar légitársaság újraindításának tervét

Jelenleg vizsgálja egy új légitársaság létrehozásának lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, míg a kormány folyamatosan tárgyal különböző befektetési csoportokkal – értesült a Magyar Hírlap.

A mintegy 290 munka nélkül maradt magyar pilóta közül mindössze ötven–hatvan tudott elhelyezkedni.

Közben levélben sürgette a magyar kormányt az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége, hogy mielőbb találjon megoldást a Malév megmentésére. A szervezet szerint erre nemcsak azért van szükség, hogy a légikikötőben dolgozóknak legyen munkájuk, hanem azért is, mert hosszú távon komoly társadalmi hatásokkal, jelentős adóbevétel-kieséssel jár a nemzeti légitársaság eltűnése a légi közlekedésből.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár március 23-i keltezésű levelében azt válaszolta a nemzetközi szakmai szervezetnek: egyetért az ECA-val abban, hogy a Malévben olyan jelentős tudás és magas szintű szakértelem halmozódott fel, amely nemzetközileg elismert pozíciót biztosított a társaságnak a légiközlekedési piacon. Kijelentette, a magyar kormány elkötelezett aziránt, hogy megőrizze ezt a különleges szakértelmet és tudást. Völner Pál tudatta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a potenciális lehetőségét egy új légitársaság létrehozásának budapesti székhellyel. Az együttműködés lehetséges formáiról most tárgyal a kormány különböző befektetési csoportokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.