Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 09. 18:11, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A Krasznai Kupán és Jekatyerinburgban készül a soproni bajnokcsapat

A Krasznai Kupán és Jekatyerinburgban készül a soproni bajnokcsapat

A csütörtökön kezdődő Krasznai Kupán és egy jekatyerinburgi négyes tornán készül az október elején kezdődő NB I-es idényre a címvédő Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata.

"A jó hír az, hogy nincs hír, a lányok teszik a dolgukat Sterbenz László irányításával, éppen a maratoni, kilenchetes felkészülés közepén tartunk" - adott helyzetjelentést az MTI-nek Török Zoltán ügyvezető. "Idén egy hosszabb, öthetes atlétikai programot dolgoztunk ki, ebben az időszakban alig voltak meccsek, de olyan U20-as játékosokkal, mint Határ Betti, Dubei Debóra vagy Weninger Virág nem lehet úgy alapozni, mint a 25-32 évesekkel."
Az ügyvezető kifejtette, a szombatig tartó, hazai rendezésű Krasznai Kupán a CMB Cargo UNI Győr és a svéd Udominate Basket lesz az ellenfél, majd 23-án az osztrák Flying Foxest fogadják, szeptember 28. és 30. között pedig a legutóbb Euroliga-döntős orosz Jekatyerinburghoz látogatnak, ahol a házigazdák mellett a szlovák bajnok Kosicével és a svéd bajnok Luleával csapnak össze.
"Tavaly a később Euroliga-győztes cseh Prahához utaztunk el egy erőfelmérőre, utána huszonvalahány meccsen nem kaptunk ki. Most ráadásul illetlenség lett volna a világ talán legtehetősebb klubjának a meghívását visszautasítani" - mondta Török Zoltán.
Ami az októberben csatlakozó Abby Bishopot illeti, az ügyvezető közölte, az ausztrál center combsérüléssel küzd jelenlegi csapatában, az amerikai nyári ligában (WNBA) szereplő Seattle Stormban, de bíznak benne, hogy az európai szezonrajtig rendbe jön.
A soproniak egy év kihagyás után ismét elindulnak a kontinenselitet felvonultató Euroligában, ennek kapcsán Török Zoltán leszögezte, nincs konkrét célkitűzés a nemzetközi porondon, de motiválólag hatott rájuk, hogy a csoportok 5. és 6. helyezettjei a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytathatják szereplésüket.
"Nehéz szezonnak nézünk elébe, de szeretném, ha összességében felfelé lendítené a csapatot" - tette hozzá.
A 2009-ben Euroliga-negyedik magyar csapat az A jelű nyolcasban a török Fenerbahce és Galatasaray, az orosz Kurszk, a szlovák Kosice, az olasz Schio, a francia Villeneuve és a spanyol Salamanca társaságában szerepel október 14-től. A zöld-sárgák a hazai idényt október 4-én kezdik hazai pályán a Szekszárd ellen.

forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.