Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2017. November 16. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

Az Országgyűlés ma tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely külön-külön emléknapokat hozna létre a magyar sport, parasport és diáksport tiszteletére.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az emberi erőforrások miniszterének négy, a családtámogatásokat, az egészségügyet, a kultúrát és a sport területét érintő indítványáról mondhatják el a véleményüket.

A magyar sport, parasport és diáksport napjáról szóló többpárti előterjesztés az utolsó napirendi pontban kerül terítékre.

A kormánypárti képviselők mellett MSZP-s, jobbikos és LMP-s politikusok által is jegyezett indítvány a Magyar Athletikai Club által 1875-ben, Budapesten megrendezett első szabadtéri sportverseny évfordulóját, május 6-át tenné a magyar sport napjává, a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-ben történt megalakulásának napját, február 22-ét a magyar parasport napjává, szeptember utolsó péntekét pedig a magyar diáksport napjává tenné.

A határozati javaslat benyújtói úgy fogalmaznak, kezdeményezésükkel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a mozgás örömének megismerése, valamint a rendszeres testmozgás a jövőbe történő befektetés.

A parlament jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:37, szerda | Belföld

Ez okozza a vasúti átjáróban történő baleseteket!

A vasúti átjárókban történő baleseteket a figyelmetlenség és a KRESZ előírásainak megszegése okozza - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kedden, a közlekedési kultúra napján.

2021. Május 12. 07:34, szerda | Belföld

Eloltották a jánossomorjai hulladéktelepen keletkezett tüzet

Eloltották a lángokat a jánossomorjai hulladéktelepen, ahol nagy területen égett egy szemétrakat oldala és teteje - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerda reggel az MTI-vel.

2021. Május 12. 07:32, szerda | Belföld

30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba a spanyol városok többségében

A spanyol városi utak mintegy 70 százalékán óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett hatályba kedden.

2021. Május 12. 07:00, szerda | Belföld

Elítélték a bódult állapotban autózó bonyhádi drogdílert

Kábítószer-kereskedelem, bódult állapotban történő járművezetés és egészségügyi termék hamisítása miatt jogerősen hat és fél év fegyházbüntetésre ítélték kedden azt a bonyhádi férfit, aki marihuanát és amfetamint árult