Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 06. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A multiknak drágább az Erzsébet-utalvány

A multiknak drágább az Erzsébet-utalvány

Lassan haladnak a tárgyalások az Erzsébet-utalvány elfogadásáról a nemzetközi áruházláncok és a Nemzeti Üdülési Szolgálat között.

Már közel egy hónapja tárgyal a NÜSS az Erzsébet-utalványok elfogadásáról, de megállapodás még nem született egyik multinacionális áruházlánccal sem – írja a Világgazdaság.

„Több nemzetközi élelmiszerlánccal megtörtént a kapcsolatfelvétel, és előrelépés, hogy néhányukkal már egyeztetések is voltak” – mondta a lapnak Vámos György . Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a tárgyalások mikorra vezetnek eredményre, mert két-három alapvető feltételben kell megegyezni. Vámos György biztos abban, hogy a látszat ellenére a NÜSZ és a nemzetközi áruházláncok (Auchan, Tesco, Spar, Cora) is érdekeltek a megállapodásban. „Bízunk benne, hogy a megállapodás hamarosan megszületik” – közölte a Tesco. A probléma az, hogy a NÜSZ eddig egyetlen külföldi tulajdonban lévő áruházlánccal sem kötött szerződést az elfogadásról, míg a magyar áruházláncokkal – úgy mint a CBA, Coop, Reál és az Arzenál – már tavaly év végén aláírták a szerződést.

A megállapodást nehezítheti, hogy a magyar láncokkal három százalékos elfogadói jutalékban állapodtak meg, míg a külföldieknek ennek dupláját, hat százalékot ajánlottak. Ezt pedig a kis árréssel kalkuláló nagy áruházláncoknál már nem egyszerű feladat kigazdálkodni. Szintén a tárgyalási feltételek között szerepel, hogy az Erzsébet-utalványokat a cégek hetente vagy havonta válthatják-e vissza. Természetesen az sem mindegy, hogy a forgalmazó hány napon belül fizeti ki az utalvány ellenértékét.

Az Erzsébet-utalványokkal keletkező járulékbevételekből létrehozott milliárdos nagyságrendű forrásokat szociális üdültetésre és étkeztetésre fordítja az állam. Eddig több mint másfél millióan igényelték az új cafeteriaeszközt, és március végére, az állami szektor megrendeléseivel 1,8 millió munkavállalóra bővülhet ez a szám.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt