Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2015. December 15. 09:57, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

A népszavazás polgármestere tiszteletének adóztak az évfordulón

Sopronyi-Thurner Mihály emlékének adóztak a Szent Mihály temetőben található sírjánál, a népszavazásban résztvett települések polgármesterei közösen helyezték el a tisztelet koszorúját a Hűségkapunál.

A népszavazás idején polgármesterként a város élén álló Sopronyi-Thurner Mihályra is emlékeztek az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazás évfordulóján.

Sopronyi-Thurner Mihály Szent Mihály temetőben található sírjánál soproni közgyűjtemények és kulturális intézmények vezetőinek jelenlétében helyezte el a város koszorúját dr. Sárvári Szabolcs, jegyző.

A nap folyamán a népszavazásban résztvett települések vezetői közösen koszorúzták meg a soproni Hűségkaput. Sopron város nevében dr. Simon István alpolgármester helyezte el a hálás utódok tiszteletét és köszönetét jelképező koszorút.

A közös ünnepség hagyománya szerint Sopronyi-Thurner Mihály szobránál is fejet hajtottak a településvezetők, amit követően a soproni Városházán dr. Simon István alpolgármester fogadta a településvezetőket, akikkel az elkövetkező időszak aktuális közös terveiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.