Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. November 26. 11:01, csütörtök | Helyi

A Nyugat-magyarországi Egyetemen járt Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

A Nyugat-magyarországi Egyetemen járt Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Szerda délután az Egyetem vezetőivel találkozott Colleen Bell nagykövet az intézmény kampuszán, ahol az egyetem múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek.

A nagykövetet Prof. Dr. Náhlik András általános rektorhelyettes, Prof. Dr. Németh Róbert tudományos és külügyi rektorhelyettes, valamint Dr. Dinnyés Álmos kancellár fogadta. A zárt ajtós megbeszélésen szó esett a megújuló egyetem jövőképéről, a közelmúltban indított új szakokról, (pl. gépészmérnök Szombathely), valamint az országosan egyedülálló erdőmérnöki és faipari mérnöki képzések terveiről, a duális képzések erősödéséről és a gazdasági szereplőkkel való szoros együttműködésekről is. A nagykövet kifejezett érdeklődést mutatott az Egyetem történelmét illetően, így az észak-amerikai kapcsolatok is szóba kerültek.

A nagykövet Colleen Bell először járt Sopronban, látogatása azért is jelentős esemény, mert Colleen Bell közismerten filantróp: a januári nagyköveti kinevezése előtt közszolgálati munkája, valamint a stratégiai és szervezeti tervezés terén elért sikerei eredményeképpen kritikus fontosságú kezdeményezések valósultak már meg a természetes erőforrások védelme területén.

A delegáció tagjai és a vendéglátók közösen megtekintették a Ligneum látogatóközpontot, ahol nagykövetasszony megismerkedhetett az erdő-, a fa- és a vadgazdálkodás kapcsolatrendszerével. A jelenlévők egyetértettek a környezeti nevelés fontosságával, ill. a Ligneum e területen betöltött jelentős szerepével.

A szerdai találkozó Dr. Andrew Gillespie, a Nemzeti Környezethatás Elemző Kutatóközpont (Washington, USA) igazgatóhelyettesének 2015. februári soproni látogatásának folytatásaként valósult meg. A professzor az amerikai nagykövetség ösztöndíjával egy hónapot töltött az Erdőmérnöki Karon, hogy tapasztalataival támogassa az erdészeti Erdőmérnöki Kar kutatóit és hallgatóit, de részt vett az Agrárklíma 2 projekt sikeres teljesítésében is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.