Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2020. Március 03. 09:59, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

Egy fővárosi házaspár gyanút fogott, ezért értesítette a rendőröket, miután két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált korábban.

Egy férfi március elsején este felhívott egy II. kerületi idős asszonyt, majd fiának kiadva magát közölte, hogy kábítószer ügyletbe keveredett, fogva tartják, megverték és 10 millió forintra van szüksége. Miközben a telefonáló az idős asszonnyal beszélt, a sértett férje gyanút fogott – mivel az elmúlt időszakban két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált –, ezért értesítette a rendőröket. A csaló közben végig vonalban volt a sértettel, amíg a pénzért oda nem értek a társai – közölte a rendőrség oldalán.

Az egyenruhások a pénzátadás előtt a sértett által ígért egymillió forintot újságpapírra cserélték, így a pénzért érkező 16 éves lány egy borítékban azt vette át. A helyszínen várakozó nyomozók ezután a társasház előtt elfogták a lányt, illetve élettársát, a 21 éves budapesti V. Bencét, aki a közelben figyelte a pénzátadást.

A rendőrök V. Bence és élettársa józsefvárosi lakásában több zálogjegyet is találtak, amely alapján felmerült a gyanú, hogy korábban is unokázós csalásokat követtek el. A rendőrök a harmadik elkövetőt azonosították, őt is társaikhoz hasonlóan csalás bűntett miatt hallgatják ki gyanúsítottként. A nyomozók a 16 éves lányt és párját őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 18:30, hétfő | Belföld

Enyhén nő a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

Budapesten és Debrecenben is enyhén növekszik a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) augusztus második hetén végzett vizsgálata szerint

2020. Augusztus 10. 17:07, hétfő | Belföld

650 településen folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 10. 15:05, hétfő | Belföld

Több településen magas a levegő ózontartalma

Továbbra is több településen magas a levegő ózontartalma, 18 helyen kifogásolt a levegőminőség.

2020. Augusztus 10. 14:24, hétfő | Belföld

Emberölés miatt nyomoznak a Sátoraljaújhelyen elhunyt rab ügyében

Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben július végén történt haláleset ügyében