Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 31. 14:00, szerda | PR
Forrás: (x)

A ruhatárunk és az otthonunk tavaszi felfrissítése olcsón és egyszerűen

A ruhatárunk és az otthonunk tavaszi felfrissítése olcsón és egyszerűen

Ruhatárunkat és az otthonunkat könnyedén felfrissíthetjük, ha mi magunk varrunk.

A varrás nem csak hasznos, de nagyon szórakoztató tevékenység is. Jó érzés ránézni a ruháinkra, amelyeket mi magunk készítettünk és nagyszerű érzés az otthonunkat is oly módon felújítani, hogy mi magunk varrtuk a székekre huzatokat, vagy mi magunk varrtuk az asztalterítőket és a függönyöket. Mutatjuk, hogy miért érdemes varrni, és miket készíthetünk saját magunknak, a családunknak és hogyan újíthatjuk fel olcsón és könnyedén az otthonunkat.

4 ok, amiért érdemes magunknak varrni a ruháinkat

Tökéletes ruhákat varrhatunk

Ha mi magunk varrjuk a ruháinkat, olyan ruhákat viselhetünk, amelyek tökéletesen passzolnak ránk, hiszen ezek valóban a mi méretünkre készülnek. Az üzletekben vásárolt ruhákkal mindig van valamilyen gond, vagy bő egy kicsit, vagy szorít a hasunknál a nadrág, vagy a hossza nem megfelelő, de ha levágatjuk, már nem lesz olyan, amilyennek szeretnénk.

Egyediek lehetünk

Ha meg tanulunk varrni és a saját ruháinkat mi készítjük el, biztosak lehetünk benne, hogy nem csak nagyon trendi, hanem egyedi is lesz a megjelenésünk.

Annyi ruhánk lesz, amennyit valóban hordunk is

Ha több olyan ruhánk is lapul a szekrényben, ami jó lenne, ha ránk jönne, ha passzolna a személyiségünkhöz, ha divatos lenne, akkor ideje elgondolkodni a varráson, mert nem jól döntünk a vásárlások alkalmával. Ellenben, ha saját ötletek és elképzeléseink alapján varrunk, akkor valószínűleg egyetlen olyan ruhadarab sem lesz a szekrényünkben, amit ne hordanánk.

A varrás stresszt old

A varrással nem csak sok készségre és képességre tehetünk szert, de nagyon hatékonyan oldja a stresszt is és lelkileg is kiegyensúlyozottá formál. Van ennél jobb indok, hogy már holnaptól el kezdjünk varrni?

Miből és mit varrjunk?

Egy nagyszerű méteráru üzletben minden bizonnyal rengeteg segítséget kapunk, hogy milyen anyagot vásároljunk kezdőként, illetve milyen ruházatot, milyen anyagból varrjunk. Egyes jersey anyagok például alkalmasak pólók, pizsamák, fehérneműk, nyári ruhák készítésére. Többek között ilyen a Dona GOTS crazy graffiti jersey anyag is.

Egy másik féle jersey anyag, mint például a Dona leopárd, már pulóverek, nadrágok, rövidnadrágok és leggingsek varrására is alkalmas. Ha kislányunk van és neki szeretnénk egy-egy ruhadarabbal kedveskedni, akkor ebből az anyagból loknis és pörgős szoknyát is készíthetünk.

Ha sportruházatot, melegítő szettet, tréningruhát, edzőnadrágot szeretnénk varrni, erre a legjobb anyagok a szabadidő, vagy más néven a futter anyagok.

A prémium lenvászon anyag is nagyon népszerű nyáron, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik – jó nedvszívó és légáteresztő –, ami nyári ruhák – nadrágok, szoknyák, ingek, hálóruhák – készítésére nagyon is alkalmassá teszi.

Otthonunk megújítása lakástextilekkel

Ha már szereztünk egy kis gyakorlatot, akkor nem csak ruhákat készíthetünk, hanem az otthonunkba is varrhatunk párnahuzatokat, terítőket, székhuzatokat. A kiválasztott anyagokkal tökéletes harmóniát teremthetünk az otthonunkban és időtöltésnek is nagyon jó, ha varrunk.

Milyen anyagot válasszunk?

Sokféle anyag közül válogathatunk. A fentebb említett prémium lenvászon például nem csak ruhák varrására jó választás, hanem ágyneműhuzatok, vánkosok és terítők készítésére is.

A kínálatban a műbőr is szerepel, mivel kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: viszonylag olcsó, könnyen alakítható, egyszerűen tisztítható, karbantartható. A szintetikus anyagból, azaz a műbőrből, készíthetünk huzatot ágyakra, karosszékekre, étkezőszékekre, más, például a teraszon lévő ülőfelületekre.

Nagyon szép és jó választás a steppelt műbőr, amelyet szintén ülőalkalmatosságok bevonására, kárpitozására használhatunk, de ha valamilyen bohókásabb, színesebb anyagra vágyunk, akkor a trópusi leveles mintás műbőr lehet a tökéletes alternatíva.

A fotó forrása:
Golubovy / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat