Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Február 02. 16:22, kedd | Helyi
Forrás: mti.hum itthon.hu a borítókép

A soproni Fagus szálloda üzemeltetője zavartalan működést ígér

A soproni Fagus szálloda üzemeltetője zavartalan működést ígér

Biztosítják a zavartalan működést a soproni Fagus welness szállodában, ahol kedden mégsem korlátozták a vízellátást az ingatlanon lévő birtokvédelmi határozat miatt -

tájékoztatta az üzemeltető Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-t.

Előző nap a tulajdonos Resideál Zrt. és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója
is megerősítette, hogy közműtartozások miatt február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.
Főnyedi András a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Kft. és a Resideál Zrt. között peres eljárások vannak folyamatban, ezek során a soproni önkormányzat birtokvédelmi határozatot bocsátott ki az ingatlanra. A dokumentum értelmében a Resideál "jogosulatlanul rendelte meg a közműszolgáltatások kikapcsolását a Fagus Hotel Sopron szállodában".
Álláspontja szerint nem az üzemeltetőnek van szerződése a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hanem a Resideál Zrt.-nek, mint tulajdonosnak, s ebben az esetben a Resideálnak van tartozása a közműszolgáltató felé. Hozzátette: levélben közölték kedden a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hogy az üzemeltető "helytáll a tartozásért".
A Resideál előző napi közleményében úgy fogalmazott, a tartozások felhalmozódása a tulajdonos és az eddigi üzemeltető, a Creative Hotel Consulting Kft. között hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

Előzmények:http://www.infosopron.hu/hirek/olvas/viz-nelkul-maradhat-a-soproni-fagus-wellness-szalloda-frissitett-uj-reszletek-vizmu-nyilatkozat-2016-02-01-183802

Címkék: hotel fagus, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.