Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2012. Május 25. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: STOP / hvg.hu

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit.

Gerendai Károly, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft. tulajdonosa a hvg.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a parlament gazdasági bizottsága olyan módosítót nyújtott be, amellyel a szabadtéri zenés-táncos rendezvények, vagyis a fesztiválok belépőjegyének áfáját - a jelenlegi 27 helyett - a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsba sorolná. Rogán Antal bizottsági elnök az áfakulcs csökkentését azzal indokolta, hogy biztosítani kell "a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok" versenyképességét.

Az idei Sziget-jegyek azonban ettől nem lesznek olcsóbbak - mondta Gerendai Károly. Nem tudják levinni a jegyek árát, hiszen már javában árusítják, és a versenyképességüket azzal nem növelnék, ha a könnyítést továbbadnák a közönségnek. A Sziget Kft. vezetője szerint a kisebb közteherrel inkább arra nyílik majd lehetőség, hogy jobb rendezvényeket szervezhessenek.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 10. 09:21, hétfő | Belföld

Meghalt 91 beteg, 677-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 91, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 677 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn,

2021. Május 10. 08:58, hétfő | Belföld

Újabb országba lehet utazni bármilyen oltással keddtől

Magyarország és Törökország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat keddtől, és mindazok,

2021. Május 10. 08:37, hétfő | Belföld

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

A személyes felelősség fontosságát hangsúlyozva biztatott mindenkit a koronavírus elleni védőoltásra az emberi erőforrások minisztere vasárnap közösségi oldalán.

2021. Május 10. 08:21, hétfő | Belföld

Súlyos sérülést okozó, megvadult kutyát lőttek le Keszthelyen

A rendőrök lőttek le vasárnap Keszthelyen egy megvadult kutyát, miután megtámadott egy nőt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.