Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Szeptember 18. 12:53, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

A színházat népszerűsítik az iskolákban

A színházat népszerűsítik az iskolákban

Dinnyés József közreműködésével végigjárják a soproni általános- és középiskolákat. A színházat népszerűsítik.

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkeresi a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petfői-dal adt elő, majd a két társa beszél a színházról.Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.

- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Emellett, akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.

Megtudtuk azt is, hogy a színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

Címkék: iskola, Sopron, színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.