Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2012. Szeptember 18. 12:53, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

A színházat népszerűsítik az iskolákban

A színházat népszerűsítik az iskolákban

Dinnyés József közreműködésével végigjárják a soproni általános- és középiskolákat. A színházat népszerűsítik.

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkeresi a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petfői-dal adt elő, majd a két társa beszél a színházról.Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.

- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Emellett, akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.

Megtudtuk azt is, hogy a színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

Címkék: iskola, Sopron, színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.