Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2012. Szeptember 18. 12:53, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

A színházat népszerűsítik az iskolákban

A színházat népszerűsítik az iskolákban

Dinnyés József közreműködésével végigjárják a soproni általános- és középiskolákat. A színházat népszerűsítik.

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkeresi a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petfői-dal adt elő, majd a két társa beszél a színházról.Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.

- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Emellett, akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.

Megtudtuk azt is, hogy a színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

Címkék: iskola, Sopron, színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Március 02. 18:13, kedd | Belföld

Kisfiúkat próbált szexre rávenni a gyerekekkel foglalkozó szervezet munkatársa

Az Érdi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette és gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kiskorú sértetteket próbált rávenni szexuális cselekményekre,

2021. Március 02. 17:12, kedd | Külföld

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám; a hétvégén mintegy 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet mint a múlt hétvégén

2021. Március 02. 16:11, kedd | Külföld

Öt napig tartó repedésszigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai - közölte az orosz földi repülésirányítás a TASZSZ hírügynökséggel.