Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Április 29. 07:23, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A tavalyinál erősebb évre számítanak az utazási irodák

A tavalyinál erősebb évre számítanak az utazási irodák

Gyorsan fogynak a helyek az utazási irodáknál az idei előfoglalási időszakban, az utaztatók a tavalyinál is erősebb évre számítanak az idén - írta szombati számában a Magyar Hírlap.

Ahogy azt Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) marketing és kommunikációs bizottságának tagja a lapnak elmondta: azt tapasztalják, hogy egyre többen kötik le az utakat korábban, ami az utazási irodáknak azért kedvező, mert tervezhetőbbé teszi kapacitásukat, az utazóknak pedig azért, mert az előfoglalási időszakban nagyobb kínálatból tudnak választani.

Komolyabb áremelkedések nem voltak az idén, a főbb célországok is hasonlóak, mint az elmúlt években. A legtöbben Görögországba és Horvátországba foglalnak szállást, de egyre népszerűbb Egyiptom, Törökország és Tunézia is. Sokakat vonzanak a Földközi- és Karib-tengeri hajóutak is – fejtette ki.

A MUISZ szakembere arra is felhívta a figyelmet, hogy bár tisztul az utazási irodák piaca és kevesebb a jogosulatlan utazásszervező, de még mindig vannak olyan magánszemélyek és szervezetek, amelyek a jogszabályi feltételek nélkül végzik tevékenységüket, ezért fontos az utazási iroda körültekintő kiválasztása – olvasható a Magyar Hírlapban.

Címkék: turizmus, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.