Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2017. Május 05. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: mti

A tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok tehetségkutató

A tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok tehetségkutató

Az első elődöntőhöz érkezett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató: péntek este a tinik korcsoportjából kilencen lépnek ismét a zsűri elé a Duna televízióban

- közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A versenyben Bencze Máté (szaxofon), Kis Radu (hegedű), Nagy Zoltán Ferenc (klarinét), Ungár Cecília Rita (zongora), Magyar Valentin (zongora), Boateng Kármen Stephany (zongora), Kovács Bálint (blockflöte), Nyilas Gyöngyvér (marimba) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű) próbálja játékával ismét lenyűgözni a zsűrit, ők azonban csak három ifjú tehetséget juttathatnak a döntőbe.

Az este főszereplőinek produkcióit - a zongoristák kivételével - a Liszt Ferenc kamarazenekar kíséri Kovács László vezényletével.

Az elődöntőkben Facebook-kommentátorokkal - Tóth Bettinával, az első Virtuózok döntősével és Závodi Marcellel, A Dal 2017 egyik versenyzőjével - beszélgethetnek az adás alatt a nézők.

"A műsor ideje alatt folyamatosan elérhetők leszünk a Virtuózok Facebook oldalán Marcival, sőt még a műsor után is megtalálnak itt minket a nézők, hiszen akkor tudjuk igazán átbeszélni velük a látottakat, hallottakat" - idézi a közlemény Tóth Bettina hátfás szavait.

"Leginkább azokra az érzésekre összpontosítok majd, amiket kiváltanak belőlem a versenyzők. Nagyon szeretem a komolyzenét, nyolc éven keresztül tanultam klasszikus zongorát, szolfézst és összhangzattant" - tette hozzá Závodi Marcel.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész; Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész alkotja.

Az idei széria műsorvezetői Koltay Anna és Bősze Ádám, a három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - elődöntőit is felvételről láthatják a tévénézők.

A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok elődöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 12:32, hétfő | Belföld

Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

2022. Szeptember 26. 12:24, hétfő | Belföld

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon

A hétvégén rendezik meg a 30. Európai Madármegfigyelő Napokat Magyarországon (EMN), melynek során a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mind a 19 megyében és Budapesten 61 helyszínen várja az érdeklődőket.

2022. Szeptember 26. 09:12, hétfő | Belföld

Ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről Siófokon

Siófokon, a Fokihegy városrészen, vasárnap délelőtt.

2022. Szeptember 26. 08:43, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint 2200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 2269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.