Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 27. 16:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

A vállalkozások határon átnyúló együttműködése volt a téma

A vállalkozások határon átnyúló együttműködése volt a téma

A Területfejlesztési Szabadegyetem újabb évfolyamának első előadását tartották a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulájában.

Az ausztriai vállalkozási lehetőségekről, a határ két oldalán működő vállalkozások együttműködéséről, illetve együttműködési hajlandóságáról szólt alapvetően a Regionet aktív projekt által is támogatott előadás.

A Burgenland, Győr-Moson-Sopron megye, Alsó-Ausztria, Stájerország és Vas megye alkotta területet közigazgatási és földrajzi határok egyaránt tagolják. Ezt a kis kiterjedésű területet három tartomány-, egy megye- és egy államhatár osztja fel részekre. A térségben működő vállalkozások egymásra találását, az együttműködést igyekszik előmozdítani a projekt, számítva és ösztönözve a vállalkozók aktív részvételére. Az előadások arra a kérdésre is keresték a választ, hogy hogyan sikerült a projekt célját megvalósítani, azaz, az osztrák-magyar határtérség kistérségi vállalati hálózatai közötti együttműködés (hálózat) kialakítását, az egyes kezdeményezések fejlesztésének támogatását, illetve a vállalatok határon átnyúló jellegének elősegítését.

Az előadások előtt Sopron város nevében Abdai Géza alpolgármester mondott köszöntőt. Kifejtette a város, az egyetem és a helyi kereskedelmi és Iparkamara közötti együttműködés fontosságát abban, hogy a régióban működő vállalkozások együttműködése létrejöjjön és kölcsönösen előnyös módon hatékony legyen.

A térségben több közepes méretű város, és számos kisebb térségi központ található, a területre jellemző a mezőgazdálkodás, a turizmus, illetve sok kisvállalat tevékenykedik a helyi igények ellátása, az építőipar, és a kisipar terén, mint ahogy azt a projektfejlesztés folyamán elkészített részletes elemzés is kimutatta.

Címkék: nyme, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.