Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 21. 08:56, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

A veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdik tárgyalni a képviselők

A veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdik tárgyalni a képviselők

Az Országgyűlés kedden kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról szóló kormányzati javaslatot.

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, amit határozathozatalok követnek.

Ekkor várható döntés Ander Balázs (Jobbik) két, valamint Stummer János (Jobbik) és Simonka György (Fidesz) egy-egy mentelmi ügyéről.

A szavazások után három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról. A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert így biztosítható hatékony és gyors döntéshozatal a járvány okozta nehézségekre. A kabinet ugyanakkor jelezte, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére