Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 20. 18:56, szombat | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete

Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének

Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének

Káosz, bizonytalanság és súlyos pénztelenség jellemzi a megyei rendszert.

"A bizalom visszaállítására, a létbiztonság megteremtésére és az életminőség javítására, a fenntartható fejlődés gondolatára, a kulturális és természeti értékeink megóvására, valamint a közös értékteremtés gazdasági modelljére épül az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei ajánlata." - hangzott el a programot bemutató pénteki sajtótájékoztatón, Győrben.

Beke Károly, az MSZP megyei alelnöke felvezetőjében kiemelte, hogy a szocialista kormányok idején 2887 leszerződött fejlesztési elképzelésre összesen 315 milliárd 787 millió forintnyi uniós és hazai forrás érkezett a megyébe. „Azaz a megye az előző kormányzati ciklusokban megalapozott programoknak köszönheti, hogy ma még jelentős szerepet játszik az ország gazdaságában” - tette hozzá a szocialisták megyei alelnöke.

Keizler Kálmán, a MSZP megyei irodavezetője szerint a Fidesz eddigi kormányzása azonban veszélybe sodorta ezt a fejlődést, aminek következtében a megye jó léte és jólléte is bajba került. „Káosz, bizonytalanság és súlyos pénztelenség jellemzi a megyei rendszert. Leálltak a fejlesztések, üzemek, gyárak zártak be, vonat- és buszjáratok szűntek meg, és az elmúlt három évben nem történt semmilyen előrelépés, így több ezer megyei család helyzete, biztos munkahelye vált bizonytalanná.” - emelte ki Keizler.

A megyei szocialisták javaslatait részletesen bemutató Széplaki Tamás, az MSZP megyei elnöke hangsúlyozta: olyan ajánlatot fogalmaztak meg a megyének, amelynek középpontjában a megyei lakosság, a gazdasági növekedés, az új munkahelyek létrehozása és a jövedelemszerző képesség növelése áll.
A megyei elnök véleménye szerint ajánlatuk a nyugodt, kiszámítható és biztonságos mindennapi élet lehetőségét kínálja.

“Ajánlatunk egy modern, európai Magyarország modern, európai megyéjének a programja! Mi, szocialisták ezt kínáljuk az itt élőknek, és ezen program megvalósításához keresünk partnereket, szövetségeseket Győr-Moson-Sopron megyében! A mai naptól az interneten is (ide kattintva) elérhető javaslatainkat ezért hétfőig megküldjük a demokratikus ellenzéki szervezeteknek, valamint a civil, a gazdasági és a szakmai szervezetek képviselőinek. A következő hetekben és hónapokban pedig nemcsak közös tárgyalásra hívjuk lehetséges szövetségeseinket, de megyejárásba is kezdünk, hogy minden megyei lakoshoz eljussanak javaslataink.” - zárta a sajtótájékoztatót Széplaki Tamás.

A rövidített programot ide kattintva olvashatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.