Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2015. Október 09. 20:33, péntek | Helyi
Forrás: sopron.hu

Alakulása 165. évfordulóját ünnepelte a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Alakulása 165. évfordulóját ünnepelte a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Ma Magyarország aranykorban van. Épül, gazdagodik az ország és ezt meg kell becsülni – mondta beszédében dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Sopronban.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara alapításának 165. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülést a soproni városházán.

Ezt megelőzően huszonhárom megyei kamara együtt ülésezett Sopronban az ünnep tiszteletére- mondta el beszédében Horváth Vilmos, a Soproni kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Több sorsfordító dátumot is felidézett a soproni kamara 1850-es megalapításáról, múltjáról és nevezetes évfordulóiról . "A helyi kamara története gazdag örökség, ami kötelez bennünket. Ezt gondolatot összegezték a jubileum alkalmával kiadott kiadványban is. "- fogalmazott a soproni kamara elnöke.


Dr. Fodor Tamás polgármester a kamarának az itt élők boldogulásában betöltött szerepét méltatta, mondván: Sopron mindig gazdag város volt, s ez a jól működő gazdaságnak, a kereskedelmi és iparkamara eredményes gazdaságszervező tevékenységének is köszönhető.

Büszkék lehetünk a múltra, ami lehetőséget és erőt ad a jövő feladataira – hangoztatta Sopron polgármestere kiemelve a Modern Városok Programot, mint olyan „óriási lehetőséget a fejlődésre, ami egyben feladat a gazdaság szereplői számára is.”

Ma Magyarország aranykorban van. Épül, gazdagodik az ország és ezt meg kell becsülni – mondta beszédében dr. Parragh László , a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Hangsúlyozta: kialakult az együttműködés a politika és a gazdasági szereplők között, ami nagy reményekre jogosítja hazánkat, mint ahogyan Sopront is gazdasági szereplői tették naggyá.

A mi feladatunk az, hogy a jövőt hogyan tudjuk felépíteni. Ehhez együttműködés, összefogogás szükséges és a tudásnak a gazdaságba való integrálása. A kor tudásszintjét be kell emelni a gazdaságba, ez a feladat rajtunk múlik.

Az ünnepi ülésen Parragh László dr. Fodor Tamás polgármesternek a Pro et Mercatura Industria Hungariae-díjat adta át, amelyet a gazdaság szereplőivel történő rendszeres párbeszéd példaértékű gyakorlatáért kapott Sopron polgármestere. Horváth Vilmos és dr. Parragh László Jubileumi Kamarai Emlékérmét adott át dr. Simon István alpolgármesternek

Dr. Fodor Tamás polgármester az ünnepi ülésen együttműködési megállapodást írt alá Horváth Vilmos elnökkel. Az ünnepséget a WesPa Vonósnégyes műsora színesítette.

Jubileumi emlékérméket adtak át még az ünnepi ülésen : Králik Tibornak, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatójának; a GYSEV Zrt.-nek, amelyet Németh Béla vett át; a Roto Elzett Certa Kft.-nek, amelyet az ügyvezető igazgató, Kocsis Ernő fogadott; a Foton Kft.-nek, amelyet Bojtor Gyula ügyvezető igazgató vett át; Hajnal Sándornak, a Sopron Televízió tulajdonos ügyvezetőjének; Károlyi Gyula kőfaragómesternek; Voleszák Zoltán szakírónak, tanárnak; Stöckert Tamás címzetes vezető főtanácsosnak; Kocsi Jánosnak, a legújabb kori kamarai rendszer létrehozásában betöltött szerepéért; Mechle Károlynak több évtizedes kamarai munkásságáért; Gosztonyi Miklósnak, a Kisalföld napilap újságírójának; Dr. Józan Tibornak, a kamara 1994-1997 közötti elnökének. Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára díszoklevélben részesült a megyei kamarától.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.