Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 26. 09:50, péntek | Belföld
Forrás: mti

Álinfóval akarta bezsebelni a nyomravezetői díjat egy nő a Teréz körúti robbantóért

Álinfóval akarta bezsebelni a nyomravezetői díjat egy nő a Teréz körúti robbantóért

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy szentkirályi nő ellen, aki - a nyomravezetői díj megszerzése érdekében - valótlanul azt állította,

hogy információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a 35 éves nő 2016. szeptember 30-án e-mail-üzenetet küldött a Miniszterelnökség sajtóirodájának, azt állítva, hogy fontos információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban.

A nő az üzenetében - azzal az ígérettel, hogy felfedi a robbantó kilétét és indítékát - még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy táskában 25 millió forint készpénzt hozzanak, és egy "szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak" adják át.

A találkozón a - szürke farmerben és fehér tornacipőben megjelenő - vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki. Kihallgatásán megállapították, hogy a robbantással kapcsolatban semmilyen érdemleges információja nincs, a célja kizárólag a nyomravezetői díj megszerzése volt.

A nő néhány nappal később fizetés nélkül távozott egy panzióból, és ezzel 355 800 forintnyi kárt okozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, illetve a kísérletével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során