Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 17. 14:55, kedd | Belföld
Forrás: mti

Általános iskolás diákjainak küldött szexuális tartalmú üzeneteket egy tanár

Általános iskolás diákjainak küldött szexuális tartalmú üzeneteket egy tanár

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy budapesti történelemtanár ellen, aki 2016. februártól 2017. májusig szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú diákjának

- közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel. Ibolya Tibor közleményében azt írta, a 47 éves általános iskolai tanár egyik, akkor 13 éves tanítványának rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket. A diák - önértékelése alapján - fokozottan kiszolgáltatott volt.

A vád szerint a férfi egy másik 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával és bizalmával.

A vádlott mindkét esetben veszélyeztette a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését - tette hozzá.

A kerületi ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és tiltsa el a tanári, valamint minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára